Ζωή Κωνσταντοπούλου για υποκλοπές: Υπάρχει συμμετοχή της δικαστικής λειτουργίας & της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε επιχείρηση συγκάλυψης κακουργημάτων


Στη Βουλή πρόκειται να συζητηθούν τα αιτήματα των πέντε κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούν να κληθούν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

«Επιχειρείται να συγκαλυφθεί κακουργηματική δραστηριότητα σε βάρος του πολιτεύματος»

«Ετοιμαζόμαστε για τη συνεδρίαση, είναι πολύ σημαντικό ότι υποχρεώθηκε η κυβέρνηση, με τις πρωτοβουλίες που πήραμε και με την πίεση που ασκήσαμε, να συγκαλέσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και για το επίσης σκανδαλώδες ανακοινωθέν της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, της ίδιας της εισαγγελέως, που να μην ξεχνάμε ότι διορίστηκε πέρυσι από την κυβέρνηση, με το οποίο επιχειρείται να συγκαλυφθεί η κακουργηματική δραστηριότητα σε βάρος του πολιτεύματος, σε βάρος πολιτικού αρχηγού, σε βάρος υπουργών, του αρχηγού του στρατού και άλλων επιτελών του κράτους και να ειπωθεί προς την κοινή γνώμη ότι όλα είναι καλώς καμωμένα», λέει, μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ζητάμε να διαβιβαστεί το πόρισμα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και ζητάμε επίσης να διαβιβαστούν και όλα τα στοιχεία της δικογραφίας. Πόρισμα ακούμε, πόρισμα δεν έχουμε δει, αλλά εμένα δε μου χρειάζεται να δω κάποιο πόρισμα για να σας πω μετά απολύτου βεβαιότητας ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει παραβιάσει τα καθήκοντά της. Δεν εξέτασε κανέναν ουσιώδη μάρτυρα όπως οι παρακολουθούμενοι στόχοι. Δεν εξετάστηκε ο κ. Ανδρουλάκης, δεν εξετάστηκε ο κ. Χατζηδάκης. Ήταν μια πολύ δυσάρεστη στιγμή για τη Δημοκρατία, διότι ένας άνθρωπος, εν ενεργεία υπουργός, είχε ζαρώσει στα υπουργικά έδρανα, δε μου απαντούσε γιατί δεν έχει ζητήσει ο ίδιος αντίγραφα της δικογραφίας και φαινόταν να προσεύχεται ότι με κάποιον τρόπο μέσα από τη διαδικασία της Βουλής, χωρίς να χρειαστεί να ‘σπάσει αυγά’ στην σχέση του με τον πρωθυπουργό, θα μπορέσει να μάθει περισσότερα. Ήταν ένας έμφοβος υπουργός. Εγώ είμαι πάρα πολύ ανήσυχη και το λέω ξεκάθαρα, όταν βλέπω έναν έντρομο υπουργό που διαχειρίζεται τα πιο κομβικά και καίρια ζητήματα, και αν αυτό το κάνει υπό τον φόβο ότι έχουν στοιχεία για εκείνον, χρησιμοποιούν το περιχεόμενο των συνομιλίων του.

»Δεν μπορεί να εμφανίζεται εισαγγελέας και μάλιστα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λυπάμαι πάρα πολύ για την κα Αδειλίνη είναι ντροπή αυτό το οποίο έκανε, να προσπαθεί να δώσει δημόσιες διαβεβαιώσεις ότι ενώ παρακολουθούνταν τέτοιοι στόχοι, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, όλα είναι μια χαρά, η ΕΥΠ δεν παρανόμησε, η εισαγγελέας της ΕΥΠ που υπέγραφε για να παρακολουθείται υποψήφιος τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εν ενεργεία υπουργοί, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων δεν παρέβει λέει τα καθήκοντά της. Εγώ θεωρώ τοι υπάρχει θέμα τεράστιο συγκάλυψης και συμμετοχής της δικαστικής λειτουργίας, της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, στη συγκάλυψη. Δεν πρέπει να έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη σε κανέναν διότι δυστυχώς και παραδικαστική λειτουργία υπάρχει και σκάνδαλα στο πλαίσιο της δικαστικής λειτουργίας υπάρχουν και επίορκοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί υπάρχουν», αναφέρει.

«Προσωπική εμπλοκή του κ. Μητσοτάκη»

Σύμφωνα με την κα Κωνσταντοπούλου:

«Όταν λέει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι ήταν νόμιμες οι παρακολουθήσεις, σημαίνει ότι υπήρχαν θέματα εθνικής ασφάλειας γιατί η ΕΥΠ δεν μπορεί να παρακολουθεί όποιον έχει την περιέργεια ο πρωθυπουργός να μάθει τι λέει. Πιστεύω ότι υπάρχει ευθεία προσωπική εμπλοκή του κ. Μητσοτάκη, πιστεύω ότι γι’ αυτό λυσσάνε να μην υπάρξει διερεύνηση του ζητήματος και γι’ αυτό εμείς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σήμερα, να μη γελιούνται, δε ζητάμε μόνο να έρθει η κα Αδειλίνη, ζητάμε να ανοίξει το ζήτημα, να διερευνήσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που είναι το αρμόδιο όργανο της Βουλής, αυτό το μείζον θέμα στη λειτουργία των θεσμών, το θέμα των υποκλοπών, να διερευνήσουμε σε ποιο πλαίσιο η ΕΥΠ παρακολουθούσε αυτούς τους ανθρώπους και σε ποιο πλαίσιο υπήρξαν, υποτίθεται, ζητήματα εθνικής ασφάλειας».

Σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το θέμα, μετά την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, σημειώνει:

«Είναι αστεία αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης εχθές, ανυπόστατα. Ο κ. Φλωρίδης θα έπρεπε να σιωπά διότι έχει ο ίδιος, ως υπουργός Δικαιοσύνης, κάνει τόσες παρεμβάσεις στην υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών, τόσες παρεμβάσεις για να προσπαθήσουν να πιέσουν να μην ελεγχθεί ούτε η κυβέρνηση ούτε οι δικοί της και να ελέγξουν τη δικαστική λειτουργία, που θα έρεπε να σιωπά».

«Η κα Αδειλίνη κρύβεται πίσω από την κυβέρνηση»

Σχετικά με την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου τονίζει:

«Μιλάμε για μια απλή πράξη αρχειοθέτησης προκαταρκτικής δικογραφίας δηλαδή για ένα ‘πόρισμα’ που δεν έχει καμία οριστικότητα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακληθεί, και δεν έχει και καμία δεσμευτικότητα. Ανά πάσα στιγμή με νέα στοιχεία ανασύρεται και ήδη έχουμε νέα στοιχεία, το γεγονός ότι δεν εκλήθησαν όλοι αυτοί οι ουσιώδεις μάρτυρες. Δεύτερον, είναι υποχρέωση της Επιτροπής να την καλέσει (σ.σ. την κα Αδειλίνη) και φυσικά και οφείλει να έρθει, αυτό άλλωστε είναι το πλαίσιο της λειτουργίας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ερευνά τη διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών και όταν υπάρχει ένα τέτοιο μείζον ζήτημα, ότι δηλαδή η δικαστική λειτουργία συμμετέχει και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συμμετέχει στη συγκάλυψη για να εξυπηρετήσει την κυβέρνηση, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να διερευνηθεί».

«Βλέπω ότι η κα Αδειλίνη τώρα κρύβεται πίσω από την κυβέρνηση και αυτό είναι τόσο εξόφθαλμο. Η κα Αδειλίνη έσπευσε να καλύψει την κυβέρνηση βγάζοντας ένα ανακοινωθέν για να πει ότι είναι όλοι αθώοι, η κυβέρνηση ήρθε στη Βουλή δια του κ. Άδωνι Γεωργιάδη και άρχισε να σκούζει ότι είμαστε αθώοι και αμετάκλητο βούλευμα, που δεν υπάρχει κανένα βούλευμα, πόσω μάλλον αμετάκλητο, και θα πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη από τον κ. Δημητριάδη, και τώρα που έρχεται σε δύσκολη θέση η κα Αδειλίνη πάει η κυβέρνηση να την καλύψει. Δεν είναι εξόφθαλμη η διαπλοκή; Δεν είναι προφανές ότι πρέπει αυτό το πράγμα η Βουλή να το διερευνήσει; Οι πολίτες να ανησυχούν, να γρηγορούν, εμείς γι’ αυτό είμαστε εκεί, τους πολίτες εκπροσωπούμε και υπερασπιζόμαστε και δε θα αφήσουμε ποτέ η χώρα μας να γίνει ένα απέραντο παρακράτος όπως τη θέλει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του», τονίζει.

«Αντιλαμβάνεστε τι συνέβαινε; Μιλάμε για παρακολούθηση, δηλαδή για καταγραφή συνομιλιών, και υπάρχει και το προϊόν της καταγραφής. Κάποιοι έπαιρναν τις συνομιλίες και δεν έχουμε μάθει ποιος τις έπαιρνε και τι τις έκανε και βγαίνει μια κα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και λέει το Predator δεν είχε σχέση με την ΕΥΠ, ήταν νόμιμη. Τι απέγινε αυτή η νόμιμη έρευνα, ποιος την παρήγγειλε, γιατί ο πρωθυπουργός είχε βγει και έλεγε δεν το ήξερα. Αφού λοιπόν ήταν νόμιμη, ποιος την παρήγγειλε, ποιος πήρε τα αποτελέσματά της και τι απέγινε; Τι εντολές έδωσε, πού είναι σήμερα το προϊόν αυτών των υποκλοπών; Αυτά είναι εγκλήματα κατά του πολιτεύματος», επισημαίνει.

«Συντονισμένη δράση»

Για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, λέει:

«Κάναμε μια συντονισμένη δράση τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αυτό είναι που το φυσάει και δεν κρυώνει η κυβέρνηση. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω και τους 4 αρχηγούς με τους οποίους μίλησα. (…) Η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών είναι ένας θεσμός της Δημοκρατίας, σωστά ο κ. Χαρίτσης το ζήτησε και το προσυπογράφω απολύτως. Εμείς θα στηρίξουμε αυτό το αίτημα. Δεν μπορεί οι θεσμοί να λειτουργούν ούτε στο παρασκήνιο ούτε πίσω από την κουρτίνα ούτε κάτω από το τραπέζι. Εδώ υπάρχει μείζον θέμα, εγώ λέω ευθέως ότι υπάρχει συμμετοχή της δικαστικής λειτουργίας και της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε μια επιχείρηση συγκάλυψης κακουργημάτων. Αυτά τα κακουργήματα δεν επιτρέπεται να μείνουν αδιερεύνητα».

«Η κυβέρνηση αυτήν την στιγμή προσπαθεί να κάνει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αυτά που έκανε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη. Να την κλείσει δηλαδή βίαια. Εγώ τους συμβούλεψα να μην το κάνουν αυτό γιατί τους βλέπουν οι πολίτες και γιατί δε θα περάσει, όπως δεν πέρασε με τα Τέμπη. Και το πληρώσανε εκλογικά και θα το πληρώσουν και αυτό πολιτικά», τονίζει.

«Θα κάνουμε κάθε ενέργεια για να βγει όλη η αλήθεια και θα το κάνουμε συντονισμένα. Υπάρχει μια δημοκρατική συστράτευση της αντιπολίτευσης την οποία εγώ χαιρετίζω και ευχαριστώ και τα άλλα κόμματα και τους άλλους αρχηγούς».

Για τα Τέμπη

Σχετικά με την αποφυλάκιση του σταθμάρχη Λάρισας για την τραγωδία των Τεμπών λέει:

«Ότι θα εξέπνεε το 18μηνο ήταν απολύτως δεδομένο και γι’ αυτό ήταν μεγάλη υποκρισία ότι παριστάνανε κάποιοι ότι κάτι διακυβεύεται. Από την στιγμή που είναι σε εξέλιξη ανάκριση και μάλιστα ακόμα εκκρεμούν κλήσεις κατηγορουμένων και κατά την άποψή της δική μας πρέπει να κληθεί και η κυβέρνηση. 41 είναι αυτήν την στιγμή αλλά υπάρχουν σαφέστατα και άλλα πρόσωπα κατά των οποίων πρέπει να ασκηθούν διώξεις και πρέπει να κληθούν σε απολογία. Όσο δεν έχει κλείσει αυτός ο κύκλος ήταν δεδομένο ότι θα εκπνεύσει το 18μηνο. Αν κάποιοι λένε ότι για όλα φταίει ο σταθμάρχης και ότι μόνο εκείνος πρέπει να πληρώσει, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπηρετούν ούτε την αλήθεια ούτε τη Δικαιοσύνη. Έχει τεράστια ευθύνη το πρόσωπο αυτό αλλά υπάρχουν τεράστιες και ιεραρχικά πολύ πιο αναβαθμισμένες ευθύνες τις οποίες προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση».



Πηγή