Σε ένα εντυπωσιακό μπρα ντε φερ εξελίχθηκε η διαδικασία της δημοπρασίας των 4 τηλεοπτικών αδειών που ολοκληρώθηκε μετά από 66 ώρες στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ποια ήταν όμως τα «ζευγάρια» των δύο μονομάχων-διεκδικητών που έφτασαν στην τελική φάση για τις τέσσερις άδειες;

Στη φάση δηλαδή όπου οι διεκδικητές που έχουν προσφέρει τα μεγαλύτερα τιμήματα καλούνται από την Επιτροπή να καθορίσουν σε κλειστούς φακέλους την τελική ανώτερη προσφορά τους.

Πρώτη άδεια

Για την πρώτη άδεια, το πρώτο δίδυμο επιχειρηματιών αποτελείται από τον Γ. Αλαφούζο και τον Β. Καλογρίτσα.

Νικητής τελικά αποδείχθηκε ο κ. Γ. Αλαφούζος με 43,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο χαμένος του γύρου ο κ. Β. Καλογρίτσας προσέφερε 40 εκατ. ευρώ.

Δεύτερη άδεια

Ο Β. Καλογρίτσας όμως μπήκε στον τελικό γύρο και για τη δεύτερη άδεια αυτή τη φορά με τον Β. Μαρινάκη από την οποία εξήλθε νικητής με το τελικό ποσό να φτάνει τα 52.600.000 ευρώ. Ο Β. Μαρινάκης προσέφερε 46.200.000 ευρώ.

Τρίτη άδεια

Στον τελικό αναμετρήθηκαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η οικογένεια Κυριακού, με τον ισχυρό άνδρα του ΑΝΤ1 να επικρατεί έπειτα από 99 γύρους με 75,9 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έφτασε αυτήν τη φορά τα 63.800.000 ευρώ.

Τέταρτη άδεια

Έχοντας χάσει δύο άδειες, ήταν λογικό ο Βαγγέλης Μαρινάκης να τα δώσει όλα για όλα στην δημοπρασία της τελευταίας, ώστε να μη φύγει με άδεια χέρια από το κτίριο της ΓΓΕΕ. Ο εφοπλιστής κατάφερε να εξασφαλίσει την άδεια έπειτα από 117 γύρους με τίμημα 73,9 εκατομμύρια ευρώ με αντίπαλο τον Ιβάν Σαββίδη.

Όσο για τον κ. Ιβάν Σαββίδη -ο οποίος δεν μπήκε στον τελικό σε καμία από τις προηγούμενες τρεις άδειες- όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, είχε φτάσει τα 61.500.000 ευρώ ενώ οι επόμενες προσφορές του και η τελική στον κλειστό φάκελο ήταν μηδενικές.

newsbeast.gr