Η απώλεια βάρους δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Οι γρήγορες δίαιτες συνήθως αποτυγχάνουν και η απώλεια βάρους συχνά περισσότερο από ανακάμπτει γρήγορα, αλλά τα κοινωνικά μέσα κατακλύζονται από τάσεις, προϊόντα και συμβουλές. Υπάρχουν όμως υγιείς τρόποι για να ξεκινήσετε σωστά, να χάσετε βάρος και, το σημαντικότερο, να το διατηρήσετε.

1. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους και να είστε ευέλικτοι

Η γρήγορη απώλεια βάρους, η μοντέρνα διατροφή και τα σχέδια προπόνησης υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα, όπως μεταδίδει το “The Week”, μπορεί να φαίνονται μια ελκυστική επιλογή. Αλλά οι ειδικοί λένε ότι το κλειδί για την επίτευξη των στόχων μας είναι να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες και να υιοθετήσουμε υγιείς νέες συνήθειες.

Η απώλεια περίπου 1-2 κιλών την εβδομάδα είναι το πιο σίγουρο μονοπάτι.

Όταν ξεκινάτε το ταξίδι απώλειας βάρους σας, είναι καλύτερο να ορίσετε βραχυπρόθεσμους στόχους και να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας για την επίτευξη αυτών των στόχων.

2. Να είστε προσεκτικοί με τις νέες δίαιτες στο διαδίκτυο

Η δημοφιλής νέα διατροφή δεν είναι νέα. Αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι νέες τάσεις απώλειας βάρους γίνονται γρήγορα γνωστές και επηρεάζουν περισσότερους ανθρώπους. Και, παρά το γεγονός ότι η διατροφική συνειδητοποίηση έχει γίνει πολύ πιο εύκολη, όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, είναι καλύτερο να μην ακούτε το σώμα σας, να σκέφτεστε λογικά και να πειραματιστείτε.

3. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας

Η απώλεια βάρους απαιτεί μακροπρόθεσμη δέσμευση για υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών, οπότε είναι καλό να μιλήσετε με έναν ειδικό που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με ασφάλεια. Η συμβολή ενός επαγγελματία διαιτολόγου είναι σημαντική, ειδικά εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

4. Χτίστε μια υγιή σχέση με το φαγητό με την πάροδο του χρόνου, όπως και με την άσκηση

Η δίαιτα και η άσκηση είναι τα θεμέλια για μια ασφαλή απώλεια βάρους. Αντί να εστιάζετε σε ποιες τροφές να αποφεύγετε, μπορείτε να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα στο πώς να εισάγετε πιο υγιεινά τρόφιμα στη διατροφή σας, όπως φρούτα, λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη.

Πριν ξεκινήσετε ακόμη και την άσκηση, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι είστε σε καλή φυσική κατάσταση. Μόλις ξεκινήσετε την άσκηση, ενσωματώστε την αντίσταση και την αερόβια άσκηση στη ρουτίνα σας. Αυτό που λειτουργεί καλύτερα είναι διαφορετικό για όλους, αλλά δίνονται τα οφέλη της άσκησης.


Πηγή