Ζάχαρη η αμαρτωλή
Mπορεί να έχετε «γλυκό δόντι», γνωρίζατε όμως πως η μακροχρόνια κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να δημιουργήσει πληθώρα νευρολογικών προβλημάτων και μπορεί επίσης να επηρεάσει τη μνήμη σας; H ζάχαρη μπορεί να επιβραδύνει τη μαθησιακή μας ικανότητα, γι’ αυτό αποφεύγετε την, όσο μπορείτε!

Αλκοόλ που «θολώνει» τον εγκέφαλοΌταν καταναλώνετε συχνά αλκοόλ επηρεάζεται η ισορροπία του εγκεφάλου. Είναι αυτό που λέει το άσμα: “Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια». Ευτυχώς, τα συμπτώματα αυτά είναι αναστρέψιμα με την προϋπόθεση ότι θα σταματήσετε την κατανάλωση αλκοόλ ή θα περιορίσετε την πρόσληψή του σε ένα ή δύο ποτά την εβδομάδα.

Γρήγορο φαγητό
Επιστήμονες έχουν αποδείξει πως το πρόχειρο φαγητό μπορεί να αλλάξει τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλο, οδηγώντας σε συμπτώματα που σχετίζονται με την κατάθλιψη και το άγχος. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λίπος μπορεί να προκαλέσουν κάποια συμπτώματα που είναι παρόμοια με τα συμπτώματα στέρησης, όταν σταματάμε την κατανάλωσή τους. Αυτές οι τροφές επηρεάζουν την παραγωγή της ντοπαμίνης, μιας σημαντικής χημικής ουσίας που προάγει την ευτυχία και τη γενική αίσθηση της ευημερίας και υποστηρίζει τη γνωστική λειτουργία, την ικανότητα μάθησης, την εγρήγορση, την παροχή κινήτρων και τη μνήμη.


Πείτε «όχι» στα τηγανητάΣχεδόν όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν χημικές και χρωστικές ουσίες, τεχνητά αρώματα, συντηρητικά και άλλες ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά και τη γνωστική μας λειτουργία, λόγω των χημικών τους που προκαλούν υπερκινητικότητα, τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες. Τα τηγανητά ή επεξεργασμένα τρόφιμα, καταστρέφουν αργά τα νευρικά κύτταρα που βρίσκονται στον εγκέφαλο. Το ηλιέλαιο θεωρείται από τα πιο τοξικά, οπότε μακριά του!.

Αλάτι το ύποπτοΟι αλμυρές τροφές επηρεάζουν την αρτηριακή μας πίεση και είναι βλαβερές για την καρδιά μας. Τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλές ποσότητες αλατιού, ενδέχεται να επηρεάσουν τη γνωστική μας λειτουργία και την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε.

Τρανς λιπαρά: ο φίλος της παχυσαρκίαςΤα τρανς λιπαρά προκαλούν μια σειρά από προβλήματα, από θέματα που σχετίζονται με την καρδιά, μέχρι την αυξημένη χοληστερόλη και την παχυσαρκία. Επίσης, βλάπτουν τον εγκέφαλό μας, καθώς μας κάνουν πιο υποτονικούς, επηρεάζουν τα αντανακλαστικά μας και την ποιότητα ανταπόκρισης του εγκεφάλου μας -για να μην αναφέρουμε ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου!

 

Πηγή:tsekouratoi.gr