Τις περισσότερες φορές, παρ’ όλο που οι επιλογές που κάνουμε όταν είμαστε θυμωμένοι, μπορεί να μας βασανίζουν αργότερα, δεν είναι εύκολο να απαγκιστρωθούμε από αυτή τη συνήθεια.

Ο θυμός μπορεί να έχει δύναμη, αλλά υπάρχουν υγιείς και μη υγιείς τρόποι για την αντιμετώπισή του: από το να τον αφήσετε να σας ελέγχει έως και να το διαχειριστείτε με έναν τρόπο που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μία πιο θετική συμπεριφορά.

Δες 3 βήματα για να μάθεις να τον διαχειρίζεσαι:

Βήμα 1

Αναγνώρισε τις παγίδες που έχεις μπροστά σου. Η ζωή είναι γεμάτη με τέτοιες στιγμές. Αναγνωρίζοντας την ύπαρξη τους και προετοιμάζοντας τον εαυτό σου πως υπάρχει πιθανότητα να πέσει σύντομα θύμα τους, γλυτώνεις από άγχος και νεύρα.

Βήμα 2

Αναγνώρισε την ανάγκη σου της δεδομένη στιγμή που θυμώνεις. Η καταπίεση μιας ανάγκης φέρνει αρνητικά συναισθήματα, το ίδιο και η έλλειψη σεβασμού.

Βήμα 3

Η ανάγκη να ικανοποιήσεις την καταπιεσμένη ανάγκη σου. Την ώρα που το τηλέφωνο χτυπάει, το μικρό παιδί γκρινιάζει, ο σκύλος μπλέκεται στα πόδια σου και το φαγητό καίγεται, πάρε μια βαθιά ανάσα και βάλε προτεραιότητες. Και αν χρειαστεί, άσε το φαϊ να καεί. Η ψυχική σου υγεία είναι πιο πολύτιμη!

Πηγή