Υλικά
2 1/2 φλιτζ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα
1 κουτ.σούπας κορν φλάουρ
1/3 φλιτζ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζ. σιρόπι αγαύης
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μικρό μπολ 2 κουτ. σούπας γάλα καρύδας μαζί με το κορν φλάουρ. Αναμειγνύουμε το υπόλοιπο γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το σιρόπι αγαύης και το αλάτι σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι και είτε με τον αβγογδάρτη είτε με το μπίμερ, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το αφαιρούμε από τη φωτιά και ενώ ανακατεύουμε, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το κορν φλάουρ.
Επιστρέφουμε το μείγμα στη φωτιά να πάρει άλλη μια βράση, πάλι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1΄, ενώ ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Το μείγμα θα πρέπει να πήξει και να θυμίζει κρέμα γάλακτος.
Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε πουρέ φρούτων ή δάκρυα μαύρης σοκολάτας και να ανακατέψουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το κλείνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για κάποιες ώρες. Μπορούμε να το αφήσουμε και όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα, μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και με τη σύσταση παγωτού.
Τελευταίο βήμα, μεταφέρουμε και πάλι το μείγμα στο ψυγείο, στην κατάψυξη αυτή τη φορά, σε ένα καλά σφραγισμένο σκεύος, για 4 ώρες.
Πηγή