Οι Έλληνες είναι στους 5 πιο κακοπληρωμένους λαούς του πλανήτη. Αμείβονται χειρότερα ακόμη και από τους Εσθονούς, τους Λιθουανούς και τους Πολωνούς. Στη διαπίστωση αυτή, κατέληξε μεγάλη έρευνα της πλατφόρμας αναζήτησης εργασίας «Lensa».

Οι Έλληνες δουλεύουμε πολύ και πληρωνόμαστε λίγο. Σε αντίθεση οι Ισλανδοί, οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου , οι Δανοί και οι Γερμανοί, δουλεύουν κατά πολύ λιγότερο και αμείβονται κατά πολύ περισσότερο.

epa04721990 A man (L) sits on the steps watching people walking on Athens’ main Syntagma square, in Athens, Greece, 26 April 2015. A ECOFIN meeting in Riga concluded, with – regarding Greece – the common position that there is no other plan but Greece to remain in the eurozone. Athens and its creditors have been negotiating economic reforms needed to unblock bailout aid for weeks, but no agreement is in sight. Greece has not accessed any bailout funds since summer 2014 and is now facing ‘liquidity difficulties,’ as Greek Finance minister Yanis Varoufakis euphemistically put it in Riga. EPA/SIMELA PANTZARTZI

Η μαύρη λίστα

Στην κρυφή της λίστας με τους πιο κακοπληρωμένους λαούς, είναι το Μεξικό. Όπως προκύπτει από την έρευνα οι Μεξικανοί εργάζονται τις περισσότερες ώρες την εβδομάδα και παίρνουν το χαμηλότερο ωρομίσθιο. Εργάζονται 40 ώρες και 48 λεπτά κατά μέσο όρο την εβδομάδα και πληρώνονται 7 δολάρια και 64 σεντς την ώρα.

Στην αμέσως επόμενη θέση είναι οι Χιλιανιοί εργαζόμενοι. Δουλεύουν 35 ώρες και 6 λεπτά την εβδομάδα και αμείβονται με 14 δολάρια και 64 σεντς. Ακολουθούν οι Σλοβάκοι και οι Ούγγροι

Ελλάδα

Στην πέμπτη θέση των πιο κακοπληρωμένων είναι οι Έλληνες. Εργάζονται 33 ώρες και 12 λεπτά την εβδομάδα κατά μέσο όρο και παίρνουν 15 δολάρια και 74 σεντς την ώρα.

Ακολουθούν οι Τσέχοι, οι Πορτογάλοι, και σε καλύτερη μοίρα είναι οι Πολωνοί, οι Εσθονοί και οι Λιθουανοί.

Οι καλοπληρωμένοι

Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται οι πιο καλοπληρωμένοι του κόσμου. Στην κορυφή είναι οι Ισλανδοί

.

Εργάζονται 27 ώρες και 36 λεπτά κατά μέσο όρο την εβδομάδα και παίρνουν 47 δολάρια και 3 σεντς την ώρα. Μετά είναι οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου, οι Δανοί, οι Ελβετοί, οι Ολλανδοί, οι Νορβηγοί και οι Γερμανοί.

Η έρευνα έγινε από συγκριτικά στοιχεία ανάμεσα σε 35 χώρες σε όλον τον κόσμο


Πηγή