Υλικά:
1/3 φλ. + 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 gr ντομάτες σε κύβους
1 κ. γλυκού τσίλι
1/2 κ. γλυκού μαραθόσπορος
αλάτι
1,5 kg μύδια καθαρισμένα
3 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
4 φέτες ψωμί φρυγανισμένο
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το 1/3 φλιτζανιού λάδι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρισε το σκόρδο για περίπου τρία λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
Αφαίρεσε το σκόρδο, ανέβασε την φωτιά και πρόσθεσε τις ντομάτες.
Με μια ξύλινη κουτάλια ανακάτευε τακτικά, πιέζοντας ελαφρώς τις ντομάτες για περίπου 10 λεπτά.
Πρόσθεσε το τσίλι και τον μαραθόσπορο, αλάτισε την σάλτσα και έπειτα πρόσθεσε τα μύδια.
Κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράσε για περίπου οκτώ λεπτά, ώστε να ανοίξουν όλα τα μύδια.
Αφαίρεσε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει και βγάλε τα υπόλοιπα σε ένα μπολ.
Ρίξε και το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται.
Μοίρασε τα μύδια σε πιάτα και από πάνω σέρβιρε την σάλτσα και το τηγανισμένο σκόρδο, πασπαλίζοντας στο τέλος με το σχοινόπρασο.
Σέρβιρε με το φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή