Υλικά:

2 κ. σούπας λάδι καρύδας

1,5 kg γλυκοπατάτες σε κύβους

1 lt ζωμός λαχανικών

1 φλ. κόκκινες φακές

1 κ. γλυκού κουρκουμάς

1 κ. γλυκού αλάτι

426 ml γάλα καρύδας

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το γάλα σε μέτρια φωτιά.

Μόλις κάψει το λάδι πρόσθεσε τις γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους και άφησέ τες να σοταριστούν για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

Πρόσθεσε τις φακές, το ζωμό, τον κουρκουμά και το αλάτι, δυνάμωσε τη φωτιά και άφησε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας τακτικά.

Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγόβρασε για περίπου 25 λεπτά.

Ανακάτεψε το γάλα καρύδας στα υπόλοιπα υλικά και με το ραβδομπλέντερ λιώσε τη σούπα μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά.

Πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται και σέρβιρε όσο η σούπα είναι ζεστή.


Πηγή