Έχουν αρχίσει οι δίκες Λιγνάδη και Φιλιππίδη. Πώς είδες τις εξελίξεις;
Είναι μια άσχημη στιγμή για την κοινωνία ολόκληρη όλο αυτό. Δεν συμβαίνουν μόνο στο θέατρο, αλλά και στον αθλητισμό και στη δημοσιογραφία, στην ιατρική και σε πολλούς άλλους χώρους. Πιστεύω ότι το metoo ήταν ένα κίνημα απαραίτητο για τη ζωή και των γυναικών και των ανδρών στην Ελλάδα. Εγώ τον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη τους ήξερα, χωρίς να έχω συνεργαστεί άμεσα μαζί τους.
Με τον πατέρα του Δημήτρη ήμασταν αδελφικοί φίλοι και γνώριζα τους γιους του από παιδιά. Το θέμα του Δημήτρη ήταν η ερωτική του επιλογή. Μέχρι την ώρα που αυτό δεν υπερβαίνει τα όρια, δεν αφορά κανέναν. Όταν όμως συγκρούεται με τον νόμο, τότε αφορά και μάλιστα πολύ, ειδικά όπως φέρεται –επειδή η δίκη δεν έχει τελειώσει- ότι αφορούσε ανήλικα. Όταν υπάρχει παιδεραστία, υπάρχει επίθεση στην αθωότητα της ανθρωπότητας. Βαρύ έγκλημα, γιατί λερώνεις το μέλλον.
Ο Κιμούλης έχει κατηγορηθεί για κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι σε συναδέλφους και πριν από λίγο καιρό έκανε αγωγή στο ΚΘΒΕ για διαφυγόντα κέρδη. Θα απαντήσω ανοικτά χωρίς φόβο και πάθος. Δεν έχω συνεργαστεί ποτέ με τον Κιμούλη, ούτε έχω παρευρεθεί σε καμία πρόβα του. Δεν έχει τύχει να είμαστε φίλοι. Πιστεύω ότι αδικείται από όλη αυτή την ιστορία. Δεν καταλαβαίνω πως τη μισή μέρα είναι κακοποιητής και την υπόλοιπη μέρα συζεί με τον κακοποιημένο.
Θα σου πω κάτι που μου συνέβη για να καταλάβεις τι λέω. Έχω βρεθεί σε αμάξι, όπου νεαρή ηθοποιός μού είπε «να σε… κανονίσω και να μου δώσεις το ρόλο;». Πόσα από αυτά τα παιδιά πήγαν με εξουσιαστές που δεν θα πήγαιναν ποτέ, αν δεν είχαν εξουσία; Το να του στερήσεις την Επίδαυρο, το ΚΘΒΕ ή κάποιο ιδιωτικό θέατρο, όταν ακόμη δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση, είναι μονόπλευρο και αυταρχικό.
Πηγή