Η περίοδος της νηστείας περιορίζει τις επιλογές μας, καθώς τα περισσότερα από τα υλικά που χρησιμοποιούμε στο καθημερινό μας διατροφολόγιο απαγορεύονται, ωστόσο υπάρχουν πολλές παραλλαγές για τις γλυκές μας απολαύσεις.
Υλικά
2 ώριμες μπανάνες λιωμένες
12 φράουλες κομμένες
Μισό μήλο κομμένο
15 μούρα κομμένα
1/4 του φλιτζανιού λάδι καρύδας
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο σου στους 180 βαθμούς C. Προσθέτουμε όλα τα φρούτα σε ένα μπολ και τα λιώνουμε μ’ ένα πιρούνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι καρύδας και συνεχίζουμε να πολτοποιείς τα φρούτα. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Παίρνουμε ένα ταψί σιλικόνης για muffins με 14 θήκες ή 14 φορμάκια σιλικόνης για μάφιν. Μοιράστε το μείγμα στις θήκες. Ψήνουμε για 18 έως 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
Πηγή