6 μπούτια κοτόπουλου

1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο

1 κ. σ. καστανή ζάχαρη

85 γρ. μέλι

1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι

1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη

1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε τα μπούτια κοτόπουλου.

Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα κάτω και σοτάρετε και τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρέστε τα μπούτια του κοτόπουλου από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη. Πετάξτε το περιττό λίπος, αλλά αφήστε λίγο μέσα για τη σάλτσα.

Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει, μετά προσθέστε την καστανή ζάχαρη, το μέλι, το θυμάρι και τη ρίγανη και ανακατέψτε. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό.

Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατέψτε με τη σάλτσα.

Ψήστε στο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά.


Πηγή