Η Πολωνία νίκησε με 2-1 την Ουαλία, εντός έδρας, με ανατροπή και ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της στον τέταρτο όμιλο της League A του Nations League. «Λυτρωτής» ο σκόρερ του νικητήριου γκολ, Κάρολ Σφιντέρσκι. Βασικός ο Κριχόβιακ, στον πάγκο ο Σιμάνσκι.

To Nations League επέστρεψε. Στο πρώτο ματς της διοργάνωσης η Πολωνία ξεκίνησε με τρίποντο τις υποχρεώσεις της στον τέταρτο όμιλο της League A, καθώς επικράτησε με 2-1, της Ουαλίας, εντός έδρας, με ανατροπή. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι. Βασικός για την ομάδα του Μιχνίεβιτς ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, στον πάγκο έμεινε ο χαφ της ΑΕΚ, Νταμιάν Σιμάνσκι.

Οι «Δράκοι» προστάτεψαν αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές τους, ενόψει του κυριακάτικου (5/6) τελικού των μπαράζ κόντρα στον νικητή του Σκωτία – Ουκρανία για μια θέση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, όμως άνοιξαν το σκορ στο 52′ με τον Τζόναθαν Ουίλιαμς. Oι Πολωνοί έφτασαν στην ανατροπή με τα γκολ των Καμίνσκι (72′) και Σφιντέρσκι (85′), οι οποίοι πέρασαν στο ματς ως αλλαγή.

Θυμίζουμε πως στον ίδιο όμιλο με την Πολωνία και την Ουαλία συμμετέχουν η Ολλανδία και το Βέλγιο, που θα αναμετρηθούν την Παρασκευή (3/6, 21:45).

Οι συνθέσεις:

Πολωνία: Γκραμπάρα, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Πούχαζ (73′ Ζαλέφσκι), Κλιχ (61′ Ζουρκόβσκι), Κριχόβιακ (81′ Γκροσίτσκι), Γκοράλσκι (61′ Καμίνσκι), Ζιελίνσκι, Λεβαντόβσκι, Μπούκσα (73′ Σφιντέρσκι)

Ουαλία: Γουόρντ (46′ Χένεσι), Γκούντερ, Μέφαμ, Νόρινγκτον-Ντέιβις, Λέβιτ, Μόρελ, Σμιθ, Μπερνς (62′ Νέκο Γουίλιαμς), Τζόναθαν Γουίλιαμς (77′ Τόμας), Μουρ (46′ Χάρις), Τζέιμς (46′ Ματόντο)


Πηγή