Συνεχίζουν να μεταφέρουν σορούς στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας. Σήμερα βρέθηκαν άλλοι 7 απανθρακωμένοι μέσα στο διαλυμένο βαγόνι – εστιατόριο.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Λάρισας σήμερα, δεύτερη ημέρα μετά την τραγωδία με τη σύγκρουση επιβατικής και εμπορική αμαξοστοιχίας, περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος ιατρικού συλλόγου Λάρισας.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο: «Από το Γ.Ν. Λάρισας σήμερα πήραν εξιτήριο τρία άτομα που είναι πολύ ελαφρά τραυματισμένοι . Από τις 17 εισαγωγές, οι δύο είναι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με βαριές κρανιογκεφαλικές κακώσεις και είναι νέα παιδιά, 20 -22 ετών, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση».

Και συνέχισε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Λάρισας περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί  και στο άλλο νοσοκομείο που περιθάλπτει τραυματίες, το Πανεπιστημιακό.

«Έχουν πάρει κι εκεί κάποια εξιτήρια. Έχουν 25 άτομα, από αυτούς οι τέσσερις είναι στην ΜΕΘ, οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε διάφορα τμήματα».

Για τους γιατρούς των νοσοκομείων ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας εξήρε τις ενέργειες τόσο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και των διασωστών κα των πυροσβεστών.


Πηγή