81 ρωσικοί πύραυλοι και περισσότερα από 40 drones χτύπησαν 11 ουκρανικές πόλεις σήμερα τα ξημερώματα.

Περισσότεροι από 11 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το νέο ρωσικό σφυροκόπημα. Στο ρωσικό στόχαστρο τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ουκρανίας σε ανατολή, δύση, βορρά και νότο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας αναφέρει πως περισσότεροι από 30 ρωσικοί πύραυλοι Κρουζ αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα αεράμυνας. Δυστυχώς οι υπόλοιποι χτύπησαν και πάλι κατοικημένες περιοχές και κρίσιμες ενεργειακές υποδομές. Το πυρηνικό εργοστάσιο στην Ζαπορίζια έμεινε για 6η φορά από την έναρξη του πολέμου χωρίς ρεύμα.

Η Ρωσία φαίνεται πως ξεκινά την αντεπίθεση, για την οποία το Κρεμλίνο έχει προϊδεάσει με τον ερχομό της άνοιξης. Το Κρεμλίνο ρίχνει στην μάχη και τα πλέον εξελιγμένα του όπλα.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως ουκρανικοί πύραυλοι χτύπησαν ως αντίποινα σταθμό λεωφορείων στην υπό ρωσικό κατοχή πόλη Βολνοβάκα στο Ντονμπάς σκοτώνοντας έναν υπάλληλο και τραυματίζοντας ακόμη έναν.

Στο Κίεβο βρίσκονται σε αναμονή για τα δυτικά άρματα μάχης προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά χτυπήματα στα πεδία. Πολωνία και Γερμανία ανακοίνωσαν πως τα πρώτα 28 άρματα μάχης Leopard θα παραδοθούν πρίν το τέλος Μαρτίου.

Με τον πόλεμο να μαίνεται για περισσότερους από 13 μήνες, οι άμαχοι εξακολουθούν να πληρώνουν πολύ βαρύ φόρο αίματος. Μία οικογένεια στη Ζαπορίζια ένα ζευγάρι και το επτά μηνών κοριτσάκι τους κηδεύτηκαν σήμερα. Έχασαν την ζωή τους στις 2 Μαρτίου όταν ρωσικός πύραυλος διέλυσε το σπίτι τους.


Πηγή