Αυτή είναι η σοκαριστική αποκάλυψη της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», σύμφωνα με την οποία η εκπαίδευση του 59χρονου σταθμάρχη ξεκίνησε την 1/8/22 και τελείωσε στις 23/1/23. Μάλιστα, στις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου έδωσε εξετάσεις για την κυκλοφορία των συρμών.

«Δικαιολογημένη η ανησυχία»

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Γιώργος Καραμέρος, δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για δικαιολογημένη ανησυχία των πολίτων σχετικά με την επανεκκίνηση των τρένων.

«Είναι δικαιολογημένη η ανασφάλεια», τόνισε, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητη» την προσέγγιση του πρωθυπουργού για θυσία.

«Είναι έλλειψη ενσυναίσθησης».

«Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, είναι κατανοητό, γιατί δεν υπάρχει ανάληψη των ευθυνών. Τι έχει αλλάξει μέσα στις 20 μέρες;».

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Γλύκας, πρόεδρος των ποινικολόγων, σημείωσε ότι η έρευνα θα εξελιχθεί σε πολλά επίπεδα.

«Αναμένεται να εμπλουτιστεί η δικογραφία. Με βάση τα στοιχεία της έχουμε πολλά πράγματα να δούμε ακόμα. Είμαι σίγουρος ότι η έρευνα θα εξελιχθεί και σε άλλα επίπεδα, πιο ψηλά σε επίπεδο ευθυνών. Θα φθάσει εκεί που μπορεί και αν ακουμπήσει πολιτικά πρόσωπα, αρμόδια θα είναι η Βουλή».

Για τον Παύλο Πολάκη

Σχετικά με την επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καραμέρος είπε:

«Μεσολάβησε μια επιστολή αυτοκριτικής και μεταμέλειας για τον τρόπο που δημόσια τοποθετήθηκε ο Παύλος Πολάκης, που δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

»Θα σταθώ σε αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας ότι πρέπει να λειτουργήσουμε και να προτείνουμε ώστε να πείσουμε αυτούς που στέκονται κριτικά στον ΣΥΡΙΖΑ και σκέφτονται αν θα τον ψηφίσουν ως εναλλακτική επιλογή. Ο Πολάκης με τον τρόπο που λειτούργησε ως επικεφαλής του τμήματος διαφάνειας, νομίζω ότι έκανε ουσιαστική αντιπολίτευσης, ο κόσμος έμαθε για περιπτώσεις διαφθοράς».


Πηγή