O Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών κα έλυσε τους εκλογικούς γρίφους, δίνοντας ένα διάστημα 52 ημερών μέχρι την πρώτη αναμέτρηση.

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα επιλέξουν τελικά εάν ο τόπος θα συνεχίσει να διεκδικεί και να κερδίζει το στοίχημα του εκσυγχρονισμού. Φάνηκε πόσο δύσκολο είναι αυτό. Και θα κρίνουν τελικά δύο διαφορετικές θητείες στην οικονομία, στην κοινωνία, στην άμυνα, στην εξωτερική πολιτική, στη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κύβος ερρίφθη η πρώτη κάλπη θα στηθεί στις 21 Μάιου, ενώ η δεύτερη στις αρχές Ιουλίου.

«Η πρώτη κάλπη θα δείξει το ποιός και η δεύτερη το πώς θα κυβερνήσει» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας αυτοδυναμία.

«Η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει ενώ η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει. Και τονίζοντας σε έναν εξαιρετικά ασταθή κόσμο η χώρα χρειάζεται σταθερή ηγεσία, γι’αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η 21η Μαΐου είναι η ημερομηνία που μπορεί να σηματοδοτήσει την πολιτική αλλαγή», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λαμία προκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να αφήσει όπως είπε τα εκβιαστικά διλήμματα, και να δεχτεί ένα προεκλογικό debate μεταξύ τους.

«Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αφήσει τα συνθήματα και τις διχαστικές κορώνες και θα έρθει μνα συζητήσουμε. Το 2019 δεν ήρθε να κουβεντιάσουμε ενώπιος ενωπίω, να καταθέσουμε τις θέσεις μας τις προτάσεις μα ς σε ένα τηλεοπτικό διάλογο, τον αρνήθηκε, τον φοβήθηκε», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ισχυρό διψήφιο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας την πρώτη Κυριακή, ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένοντας σε πρωθυπουργό πολιτικό πρόσωπο που, δεν θα είναι ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης λένε ο ένας για τον άλλον ότι είναι κακοί κυβερνήτες. Εγώ συμφωνώ και με τους δύο. Το ότι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας λένε ότι θα φέρω έναν από το παράθυρο, δεν θα είναι κανείς από το παράθυρο. Θα συμφωνήσουν και αυτοί. Όποιος είναι σε αυτήν την κυβέρνηση θα συμφωνήσει τα πρόσωπα», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι προεκλογικές καμπάνιες των κομμάτων ξεκίνησαν με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πρωταγωνιστούν.

Μήνυμα μέσω του Tik Tok έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάνε τον θυμό απόφαση αλλαγής» είναι το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ.

Σε περίπτωση δεύτερων εκλογών αυτές θα γίνουν στις 2 Ιουλίου, ώστε να μην διαταραχθεί η περίοδος των Πανελληνίων εξετάσεων και η τουριστική σεζόν.


Πηγή