Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα. Ηλιοφάνεια προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές, με λίγη αραιή συννεφιά να αναπτύσσεται το μεσημέρι τόσο στα ηπειρωτικά, όσο και στο Αιγαίο. Πιο πυκνές θα είναι κατά διαστήματα οι νεφώσεις στη Θράκη μέσα στη μέρα, και το βράδυ θα συννεφιάσει τοπικά και στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα ξεκινήσει μια ανοδική πορεία και θα επανέλθει σε ανοιξιάτικα επίπεδα. Θα πλησιάσει το θερμόμετρο τους 14-18 βαθμούς στα βόρεια, και 19-20 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι μέγιστες στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 15-18 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο. Νωρίς το πρωί όμως χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες στα βόρεια, και θα δημιουργηθεί παγετός.

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο θα πνέουν σε δυτικές διευθύνσεις 3-5 και στα νότια 6 μποφόρ. Δυτικός άνεμος θα φυσάει και στο Αιγαίο σε ήπιες εντάσεις 3-5 μποφόρ, βορειοδυτικός στα Δωδεκάνησα μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και ο ήλιος θα κυριαρχήσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-19 βαθμούς και οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3-4, στο Σαρωνικό και 5 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με λιακάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας και τοπική συννεφιά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-17 βαθμούς και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό μεταβλητοί 2-3 μποφόρ.


Πηγή