Ο χρόνος σταμάτησε στις ράγες των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου. Από αύριο το πρωί όμως οι δείκτες στα ρολόγια του ΟΣΕ θα χτυπούν κανονικά. Το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και αντίστροφα θα ξεκινήσει και πάλι, Με επιβάτες διστακτικούς, αλλά συνειδητοποιημένους ότι η ζωή πρέπει να συνεχιστεί.

Η τραγωδία στα Τέμπη, άλλαξε και τους όρους του ταξιδιού.

Πριν το δυστύχημα στο τρένο υπήρχε ένας μηχανοδηγός. Τώρα σε κάθε αμαξοστοιχία του ιντερσιτι θα βρίσκονται 2 μηχανοδηγοί και ένας συνοδός. Το όριο ταχύτητας πριν ήταν τα 160 χιλιόμετρα, ενώ τώρα θα είναι τα 100.

Η διάρκεια της διαδρομής Αθήνα Θεσσαλονίκη αγγίζει τις 05:30 ώρες, όσο δηλαδή κάνει και το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με το εισιτήριο εάν το βγάλει κάποιος στα εκδοτήρια να κοστίζει 42 ευρώ, 1 ευρώ λιγότερο δηλαδή από το τρένο.

Δάκρυσαν οι πυροσβέστες για τον συνάδελφό τους

Μπορεί τα δρομολόγια να ξεκινούν πλέον κανονικά, το πένθος όμως για τα θύματα της τραγωδίας δεν θα σβήσει ποτέ. Το πρωί έγινε στην Καλαμαριά σε βαρύ κλίμα το μνημόσυνο του 23χρονου πυροσβέστη Νικήτα Καραθεοδώρου.

«Ερχόμαστε από την Αθήνα 30 συνάδελφοι. Έαν μπορούσαμε θα ήμασταν εδώ όλοι και θέλω να δηλώσω πως ο Νικήτας ήταν, είναι και θα είναι πάντα στην καρδιά μας», δήλωσε ο Αντιπύραρχος Δημήτριος Τσατσαρώνης.

Την επόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο του δυστυχήματος.


Πηγή