Η επανεκκίνηση του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη βάζει φωτιά στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

«Ό,τι αποφασίσει η δικαιοσύνη, είναι απόφαση σεβαστή, περιμένω το ίδιο από τον κύριο Σπίρτζη» δήλωσε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο γιος Ντογιάκου, σύμβουλος Καραμανλή, υπάρχει ασυμβίβαστο. Ηθικό ασυμβίβαστο. Αποσύρθηκαν οι 80 σταθμάρχες που η ΡΑΣ είπε ότι δεν είναι εκπαιδευμένοι», σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Μισώ τη λογική του κόμματος σας: “αν είσαι του κόμματός μας είσαι καθαρός, αν είσαι με τους άλλους δεν είσαι”. Αυτή είναι η λογική ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η επέκταση του φράχτη στον Έβρο παραμένει στο κάδρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Η κυβέρνηση ζητά από την αξιωματική αντιπολίτευση καθαρές απαντήσεις και η Κουμουνδούρου κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου, ότι επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα.

«Ο φράχτης με τη σύμβαση που υπεγράφη την Παρασκευή, θα επεκταθεί κατά 35 χιλιόμετρα φθάνοντας συνολικά τα 140 χιλιόμετρα. Με αυτόνομα συστήματα επιτήρησης και με νέα φυλάκια και του Στρατού και της Αστυνομίας. Και με ακόμα περισσότερους συνοριοφύλακες, οι οποίοι θα αυξηθούν κατά 250, η πλειονότητα των οποίων θα είναι από την περιοχή του Έβρου», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για διγλωσσία στο θέμα του φράχτη κατηγορεί την αντιπολίτευση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ο κ. Τσίπρας βάζει τους μισούς να λένε τα μεν και ο ίδιος κρατάει μια στάση, που κανένας δεν μπορεί να εμπιστευτεί. Θα το ολοκληρώσουμε με λεφτά της Ευρώπης ή όχι», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Επίσπευση της εισαγγελικής έρευνας για το θέμα της παρακολούθησής του, ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται τα κόμματα να ανακοινώσουν τα ονόματα των υποψηφίων τους, πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.


Πηγή