Μεθόδευση Κασιδιάρη

Με μια μεθόδευση ο Ηλίας Κασιδιάρης προσπαθεί να ξεπεράσει τον σκόπελο του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχει το ακροδεξιό του κόμμα «Έλληνες» στις εκλογές τις 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, θα είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει την ηγεσία του κόμματος.

«Θα καταργηθεί η διοικούσα επιτροπή και θα εκλεγώ σε πανελλήνιο συνέδριο περίπου 70 ατόμων, σε πρόεδρο του κόμματος ή αλλιώς στον έχοντα τον πρώτο και τελευταίο λόγο».

Ο πρώην αντιεισαγγελέας θα αναλάβει επίσης και την νομική εκπροσώπηση του κόμματος στον Άρειο Πάγο όπου και θα κριθεί τελεσίδικα εάν θα κατέβει στις εκλογές το κόμμα που ίδρυσε ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ψηφίσει νόμους για να μην επιτρέψει η δικαιοσύνη τη συμμετοχή κομμάτων στα οποία συμμετέχουν καταδικασμένοι για εγκληματική οργάνωση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η επιλογή Κανελλόπουλου γίνεται για προφανείς λόγους αφού με την πρόσφατη αλλαγή του νόμου απαγορεύεται σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία κι εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, όπως η Χρυσή Αυγή.

Η απαγόρευση ισχύει όχι μόνον για τα εμφανή ηγετικά στελέχη ενός υποψήφιου κόμματος αλλά και για την πραγματική του ηγεσία.

«Όχι και αχυράνθρωπος ο Κανελλόπουλος. Όποιος με ξέρει δεν μπορεί ποτέ να το πει. Εξαρτάται για ποια προσωπικότητα μιλάς. Η διαδρομή μου μιλάει από μόνη της».

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, κάθε κόμμα θα υποβάλει σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 2 Μαΐου την αίτησή του με τους υποψηφίους, ενώ μέχρι τις  5 Μαΐου ο Άρειος Πάγος θα ανακηρύξει τους συνδυασμούς που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.

Από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι έχουν ψηφίσει τροπολογία «μπλόκο» για το κόμμα του Κασιδιάρη και τονίζουν ότι τον λόγο πια τον έχει η Δικαιοσύνη στο θέμα.


Πηγή