«Καζάνι που βράζει»

Πάνω από τριάντα ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον νότιο Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ σήμερα Πέμπτη. Η «βροχή» από ρουκέτες προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών ανθρώπων.

Η αεράμυνα του Ισραήλ καταφέρνει να αναχαιτίσει μερικές από τις ρουκέτες, όμως πολλές πέφτουν σε οικισμό Ισραηλινών και σε αραβικό χωριό.

Λιβανέζοι αξιωματούχοι λένε πως το ισραηλινό πυροβολικό απάντησε βομβαρδίζοντας περιοχές στα νότια της χώρας. Οι ίδιες πηγές έσπευσαν να διευκρινίσουν πως πίσω από το πυραυλικό μπαράζ εναντίον του Ισραήλ, δεν είναι η Χεζμπολάχ, αλλά άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Είχαν προηγηθεί αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας καθώς και αλλεπάλληλες εισβολές των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στο τέμενος Αλ-Άκσα στα Ιεροσόλυμα.

Κλιμακώνεται η κρίση

Χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πλαστικές σφαίρες, οι Ισραηλινοί αστυνομικοί εισβάλλουν στο τζαμί και χτυπούν αλύπητα με γκλοπ τους Παλαιστίνιους που βρίσκονται μέσα, κάνοντας λόγο για εξτρεμιστές που επιχείρησαν να οχυρωθούν στο τέμενος.

Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο, ανάμεσά τους ένα παιδί από πυρά Ισραηλινού εποίκου.

Διαδηλώσεις Παλαιστινίων γίνονται και στα όρια της Γάζας.

«Δε θα σταματήσουμε ποτέ. Το Αλ-Άκσα είναι δικό μας. Άκσα, θα σε υπερασπιστούμε με τη ψυχή και το αίμα μας».

Περισσότεροι από 300 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν στην Ιερουσαλήμ, ενώ επεισόδια ξέσπασαν σε πόλεις και χωριά με παλαιστινιακό πληθυσμό μέσα στο Ισραήλ.


Πηγή