Ο Αλέξης Κούγιας επιχείρησε μάλιστα να συνδέσει την υπόθεση της Τζωρτζίνας με εκείνη ενός 6χρονου παιδιού από τα Γρεβενά, του οποίου οι γονείς δώρισαν τα όργανα.

Κούγιας: Πείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που στείλατε όργανα παιδιών στο εξωτερικό;

Ηλιάδης: Παρακαλώ δωρεά οργάνων να το λέτε.

Κούγιας: Ποια ήταν η τελευταία φορά πείτε μας.

Ηλιάδης:  Θα σας πω για τις δύο τελευταίες.

Κούγιας: Όχι μόνο την τελευταία θέλω.

Πρόεδρος: Τι σας πειράζει; Θα μας πει και μια παραπάνω.

Κούγιας: Όχι πρόεδρε γιατί η τελευταία έχει σχέση με την Τζωρτζίνα. Ηλικιακά με την Τζωρτζίνα. Έχει σχέση με τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ηλιάδης: Καμία σχέση!

Κούγιας: Ξέρω πολύ καλά τι λέω. Παρεμβαίνει στην ερώτηση μου, του δίνεται χρόνο και ξεγλιστράει σαν το χέλι.

Ηλιάδης: Κυρία πρόεδρε προστατέψτε με.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι υπαινιγμοί Κούγια για εμπορία οργάνων με τον Ανδρέα Ηλιάδη να ζητά την άμεση αντίδραση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Ενώ σήμερα συναντήθηκε και με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ο Αλέξης Κούγιας άφησε νέα υπονοούμενα μέσω ανακοινώσεων του.

«Εγώ θέλω να του υποβάλω μόνο μια ερώτηση: γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;».

Και τον γνωστό εντατικολόγο να απαντά με ένα ποίημα – καρφί μέσω social media.

«Μικροί άνθρωποι στις μεγάλες αίθουσες φροντίζουν να μιλούν για ό,τι πιο πολύ δεν ξέρουν. Και τους ακούν με θαυμασμό άλλοι μικρότεροι τους και τους χειροκροτούν».

Οι εμμονικές ερωτήσεις της Ρούλας για τις μεταμοσχεύσεις

Όσο η κόντρα Κούγια – Ηλιάδη μαίνεται, το LIVE NEWS επαναφέρει σήμερα ένα ντοκουμέντο από τη συζήτηση που είχαν Πισπιρίγκου και Ηλιάδης πίσω στον Απρίλιο του 2021. Μια συζήτηση που έγινε με αφορμή τις κορνίζες που έχει ο κορυφαίος γιατρός στο γραφείο του και για τις οποίες η μάνα που τη δεδομένη στιγμή είχε το παιδί της στην εντατική ενδιαφερόταν πολύ να μάθει περισσότερα.

Ο διάλογος

Ηλιάδης: Αυτά Ρούλα είναι παιδάκια που έφυγαν από τη ζωή, ήταν σε εγκεφαλικό θάνατο και δόθηκαν τα όργανά τους για να σωθούν άλλα παιδάκια. Ο Αργύρης, η Κωνσταντίνα, αυτός είναι ο Σταυράκος που ακούσατε ότι είχε πέσει στη Γαστούνη είχε πάει τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εκείνη την ημέρα που ήταν κάποια τελετή απελευθέρωσης της Γαστούνης και έπεσε από τον πρώτο όροφο κι έδωσε τα όργανά του η μαμά,.

Ρούλα: Να ρωτήσω κάτι; Το παιδάκι με την ανακοπή… Είχε κι αυτό εγκεφαλοπάθεια ή όχι;

Γιατρός: Στη φωτογραφία είναι μετά από αποκατάσταση. Δύο χρόνια μετά.

Και ενώ ο Ηλιάδης επιχειρεί να επανέλθει στο θέμα της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητά να μάθει κι άλλες πληροφορίες για τα παιδιά στις κορνίζες.

Ρούλα: Γιατρέ, για πείτε μου για το παιδάκι…

Γιατρός: Για τον Άγγελο;

Ρούλα: Ναι.

Γιατρός: Ο Άγγελος, μετά την ιστορία του,  βρέθηκε σε ένα νοσοκομείο αποκατάστασης στην Ρώμη, έκατσε δύο χρόνια.

Ρούλα: Με εγκεφαλοπάθεια;

Γιατρός: Έφυγε άσχημα…

Είναι συγκλονιστικό πως η μητέρα σε αυτή την συζήτηση με τον γιατρό λίγα 24ωρα μετά την ανακοπή της είχε ήδη αποδεχθεί μέσα της πως η κόρη της έχει «φύγει», κάτι με το οποίο ο έμπειρος γιατρός δεν συμφωνούσε.

Ρούλα: Η Τζωρτζίνα έχει φύγει από την επήρεια φαρμάκων, έτσι;

Γιατρός: Να της δώσουμε λίγο ακόμη χρόνο; Κι επίσης, μη ξεχνάς το στραπατσάρισμα του εγκεφάλου της.

Ρούλα: Ναι, αλλά μας είπε χθες ένας άλλος γιατρός ότι το παιδί θα μείνει έτσι.

Γιατρός: Αυτό, προς το παρόν, μόνο η Τζωρτζίνα το ξέρει. Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Σίγουρα ξέρουμε ότι πέρασε δύσκολα, απ’ την άλλη όμως, είναι εκεί. Είναι ο μαχητής μου.

Κι πράγματα η μικρή Τζωρτζίνα παρά την ανακοπή επέζησε. Η σοβαρή εγκεφαλοπάθεια την άφησε μεν τετραπληγική αλλά στη συνέχεια παρουσίασε αλματώδης βελτίωση.

Πρόεδρος: Καταθέσατε ότι σας έκανε εντύπωση ότι ο πατέρας ρωτούσε συνέχεια για το παιδί, ενώ από τη μητέρα δεν βλέπατε ενδιαφέρον, αλλά, αντίθετα, σας ρωτούσε για άλλα παιδάκια…

Ηλιάδης: Πίσω από το γραφείο μου υπάρχουν φωτογραφίες με παιδάκια που έχουν περάσει πολύ δύσκολα και επέζησαν. Περίμενα από τη μητέρα να μου πει “τι θα γίνει με το παιδί μου, γιατρέ;”. Δεν υπήρχε εκ μέρους της αυτή η αγωνία που ένιωθα πάντα από τον πατέρα. Εκείνη με ρωτούσε για ένα συγκεκριμένο παιδάκι που είχε σοβαρά προβλήματα, αν θα μιλήσει και αν θα περπατήσει.

Η περίπτωση του Θωμά

Άθελα του, ο 6χρονος Θωμάς, που τον περασμένο Ιανουάριο έδωσε ζωή σε άλλα παιδάκια δωρίζοντας τα όργανα του έγινε μήλον της έριδος στην χθεσινή ακροαματική διαδικασία. Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια η ιστορία του έχει πολλά κοινά στοιχεία με εκείνη της Τζωρτζίνας καθώς, είχαν κοντινή ηλικία ενώ και τα δύο έπαθαν εγκεφαλοπάθεια.

«Κατέψυξαν τον εγκέφαλο», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου ο μικρός Θωμάς οδηγείται στο νοσοκομείο μετά από ανακοπή που υπέστη στο σπίτι του. Οι γιατροί με επικεφαλής τον κύριο Ηλιάδη προχωρούν σε μια διαδικασία “ψύξης” του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής, ξεκινώντας παράλληλα θεραπευτική αγωγή. Αγωγή που δυστυχώς δεν απέδωσε με τους γονείς με περίσσιο μεγαλείο ψυχής να συναινούν στη δωρεά οργάνων.

Ανδρέας Ηλιάδης: Είμαστε περήφανοι που η μονάδα μας είναι πρώτη στη δωρεά οργάνων. Βεβαίως η συναίνεση έχει να κάνει πάντα με γονείς. Είναι το ύψιστο αγαθό δεν υπάρχει να δίνει η μητέρα την καρδιά του παιδιού της για να ζήσει ένα άλλο παιδί.

Από το πρωί δεκάδες γονείς που δώρισαν τα όργανα των παιδιών τους εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις υπόνοιες εις βάρος του κύριου Ηλιάδη τονίζοντας πως όλες οι δωρεές έγιναν με δική τους θέληση.

Πώς και πότε γίνονται οι μεταμοσχεύσεις

Ο Γιώργος Παπαθεοδωρίδης, πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο με σκοπό να διευκρινίσει πότε και με ποιον τρόπο γένονται οι μεταμοσχεύσεις.

«Δεν καμία βάση αυτά πουν λέει ο κ. Κούγιας. Δεν ξέρω τι εννοεί με τη ψύξη. Η συζήτηση για τη μεταμόσχευσή ξεκινάει όταν έχει επιβεβαιωθεί πως ο εγκέφαλος έχει πεθάνει και δεν λειτουργεί. Δωρητές γίνονται οι άνθρωποι που έχουν πεθάνει σε νοσοκομείο και αφού έχει μηχανική υποστήριξη. Το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν κάνει δήλωση για δωρητές είναι λίγοι ενώ οι γιατροί βλέπουν εάν κάποιος είναι δωρητής μόνο μετά τον θάνατο του και εφόσον συναινέσουν οι γονείς».


Πηγή