Άστατος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με μπόρες και καταιγίδες.

Στα κεντροδυτικά της Πελοποννήσου, στα κεντροδυτικά της Στερεάς, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο, στα Επτάνησα και ενδεχομένως δυτικά στη Μακεδονία θα σημειώνονται βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης αλλά και κατά τόπους καταιγίδες.

Καταιγίδες κατά περιόδους θα απασχολήσουν και τμήματα της Κρήτης αλλά των Δωδεκανήσων με κατά τόπους πιο έντονες βροχοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ο καιρός θα είναι επίσης, άστατος κατά διαστήματα με τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης.

Στις περισσότερες περιοχές τις Μακεδονίας, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στο βορειοανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα είναι πιο μουντός με βροχές κατά περιόδους αλλά χωρίς ανοίγματα στον ουρανό.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 16 -17 στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα, στους  16 στα βόρεια ηπειρωτικά, στους 15 -17 στις ανατολικές περιοχές και στους 15 – 18 βαθμούς Κελσίου στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού βοριάδες έως 4 – 5 μποφόρ στο Ιόνιο και 5 -6 στο Αιγαίο.

Ο καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης και θερμοκρασία 08-16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πιο μουντό και συννεφιασμένο ουρανό με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης και θερμοκρασία 08-14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Τη Μ. Τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος στα ηπειρωτικά και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου με μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Τη Μ. Τετάρτη ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί αλλά θα επιμείνουν κάποιες βροχές στα κεντροβόρεια τμήματα.


Πηγή