Ο εισηγητής της τροπολογίας και υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κάλεσε όλα τα κόμματα να συσπειρωθούν απέναντι στο φασισμό και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά.

«Θυσιάζετε την στρατηγική στόχευση που έπρεπε να έχουμε όλοι μαζί ώστε το μήνυμα να είναι καθαρό χωρίς ερωτηματικά χωρίς αστερίσκους χωρίς υποσημειώσεις. Ότι όλοι μαζί έπρεπε να πούμε ότι οι εγκληματίες δεν μπορούν να παριστάνουν τους πολίτικους αρχηγούς και τα πολιτικά κόμματα».

«Για θεσμικές και συνταγματικές ακροβασίες», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξει μια τροπολογία και τόνισε ότι στις επερχόμενες εκλογές ο λαός θα αποδείξει με την ψήφο του ότι είναι απέναντι στον φασισμό.

«Γίνεστε οι καλύτεροι χορηγοί της ακροδεξιάς και του Κασιδιάρη. Ένα λάθος δεν διορθώνετε με επιμονή στο λάθος και θεσμικές ακροβασίες που απειλούν να βάλουν την αστική τάξη σε περιπέτειες και να τροφοδοτήσουν την ακροδεξιά».

«2,5 χρόνια θεατής ο Μητσοτάκης – Πόντιος Πιλάτος ο Τσίπρας»

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ψηφίσουν υπερ της τροπολογίας πάρα τις ενστάσεις τους.

«2,5 χρόνια τώρα ο  κ. Μητσοτάκης κοιτούσε τις δημοσκοπήσεις επιτρέποντας στους φονιάδες να κάνουν προεκλογική εκστρατεία από τις φυλακές. Σήμερα ο κ. Τσίπρας έκανε τον Πόντιο Πιλάτο ψαρεύοντας σε θολά νερά», Δημήτρης Μάντζιος, εκπρόσωπος Τύπου  ΠΑΣΟΚ.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ήταν συνειδητή επιλογή για να συντηρείται τέτοια συζήτηση,. Ότι δήθεν όποιος δεν είναι με τα νομοθετικά μέτρα της κυβέρνησης, κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γ.Γ του ΚΚΕ.

«Δεν αλλάζεις τη Δημοκρατία με νόμους και τροπολογίες, δεν φοβάται η Δημοκρατία», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Δεν θα γίνουμε συνεργοί στην ηρωοποιήση του Κασιδιάρη»

«Δεν θα γίνουμε συνεργοί στην ηρωοποιήσει του Κασιδιάρη και των λοιπών ναζί που θα πετύχει και πετυχαίνει η απαγόρευσή σας», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Το κλείσιμο του ματιού στην ακροδεξιά που χρεώνει στο ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ, έγινε πρωτοσέλιδο στην ΕΦ.ΣΥΝ με το ερώτημα «Ποιος κλείνει το μάτι στους ναζί;»  με το πρόσωπο του Τάκη Μπαλτάκου σε περίοπτη θέση .

Μάλιστα, η εφημερίδα μιλά για τα ντοκουμέντα του πρώην Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά που προδίδουν την κυβέρνηση με το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας να φέρει τον τίτλο «Στο σπίτι του Μπαλτάκου μη μιλάτε για ναζί».

«Ο γενικός γραμματέας της τότε κυβέρνησης κ. Μπαλτάκος έδινε γραμμή για ψήφο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα νομοσχέδια που διαφωνούσαν η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ δηλαδή στην κυβέρνηση Σαμαρά και υπήρχαν δυσκολίες για να περάσουν αυτά τα νομοσχέδια», δήλωσε ο Γιάννης Βούρτσης.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει και την αποκάλυψη του 2014 όταν έγραφε σε πρωτοσέλιδό της ότι «Με εντολές Μπαλτάκου ψήφιζε η Χρυσή Αυγή» και ο κ. Μπαλτάκος απευθείας γραμμή με τον Ηλία Κασιδιάρη έδινε οδηγίες στο νεοναζιστικό μόρφωμα.

Σε λίγη ώρα η ψηφοφορία για την τροπολογία

Σε περίπου δύο ώρες ολοκληρώνεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που περιέχει και την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη.

Με βάση τους ισχυρισμούς που έχουν δημιουργηθεί, η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζουν, απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ τα σώματα της αντιπολίτευσης, το καθένα για διαφορετικούς λόγους, καταψηφίζει τη ρύθμιση.

Σήμερα, οι βουλευτές που μίλησαν ήταν 35 ενώ η παρούσα Βουλή ψήφισε συνολικά 423 νομοσχέδια και 717 τροπολογίες


Πηγή