Γεννήθηκε το 1928 στον Πειραιά. Ο πατέρας του ήταν αντάρτης του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση.

Ο ίδιος συνελήφθη σε ηλικία 14 ετών από τους Γερμανούς επειδή έγραφε συνθήματα υπέρ της Αντίστασης σε τοίχους στην Καστέλλα.

Συνέχισε τη δράση του ως μέλος της ΕΠΟΝ. Αργότερα σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αναζήτησε δουλειά στο υπουργείο Δημοσίων Έργων χωρίς αποτέλεσμα, καθώς είχε «φακελωθεί» ως κομμουνιστής.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και θέλησε να εργαστεί στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων, που όμως ήταν αδύνατον να γίνει μιας και τότε οι φακελωμένοι σαν κομμουνιστές, δεν επιτρέπονταν να δουλεύουν στον δημόσιο τομέα.

Στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα και ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία «Τεχνοδομή». Δραστηριοποιήθηκε στις κατασκευές, την ενέργεια και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το όνομα «Μπόμπολα» είχε ταυτιστεί με τον επιχειρηματικό τομέα αλλά και με τα μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος ο Γιώργος Μπόμπολας ήταν εκδότης του Έθνους της πρώτης εφημερίδας ταμπλόιντ στην Ελλάδα αλλά και ένας εκ των εκδοτών που ίδρυσαν το MEGAChannel τον «τηλεοπτικό σταθμό των εκδοτών», όπως είχε επικρατήσει.

Από το 2015 κι επίσημα ο Γιώργος Μπόμπολας θα αποχωρήσει μετοχικά από τον Πήγασο.


Πηγή