Σφοδρή πολιτική σύγκρουση

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την τροπολογία αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας πως κλείνει το μάτι στους φασίστες.

«Φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας, τυφλωμένος από το παραταξιακό μίσος του, πιστεύει ότι, κλείνοντας το μάτι στους φασίστες και στο περιθώριο, θα βλάψει τη Νέα Δημοκρατία».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει ποιος είναι αυτός που επιχείρησε να δωροδοκήσει δικαστή, ζητώντας μάλιστα και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το ζήτημα.

«Τρομακτική θεσμική ακροβασία που κάνει τον κασιδιάρη μάγκα. Εσείς πιστεύετε ότι θα έκανε κάτι τέτοιο ο κ. Μητσοτάκης. Κι εγώ δεν πιστεύω ότι θα έκανε κάτι τέτοιο, μόνο το μισό πολιτικό σύστημα παρακολουθούσε».

«Ας αφήσει ο κ. Τσίπρας, έστω για λίγο, τις θεωρίες συνωμοσίας στην άκρη. Δεν συνάδουν και με το πνεύμα των Αγίων ημερών και με τις προσδοκίες της κοινωνίας», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε πως η συνάντηση με τον αντιεισαγγελέα Τζανερίκο ήταν επίσημη και τυπική.

«Με τον κ. Τζανερρίκο υπήρξε μόνο μία συνάντηση επίσημα και τυπικά στο γραφείο μου».

Ο Άρειος Πάγος θα πρέπει να αποφασίσει τις πρώτες μέρες του Μαΐου αν το κόμμα Κασιδιάρη θα μπορεί να κατέβει στις επικείμενες εκλογές.


Πηγή