Με κατάνυξη & λαμπρότητα

Με λαμπρότητα χιλιάδες πιστοί γιόρτασαν τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. Ο ουρανός φωτίστηκε με δεκάδες πυροτεχνήματα.

Παρουσία χιλιάδων πιστών, με λαμπρότητα, τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ιερά Μητρόπολη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Η νίκη της ζωής επί του θανάτου, η πτώση και η καθαίρεση του Άδη από τον Αναστημένο.

Ο Πειραϊκός ουρανός φωτίστηκε με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. Υπό το σφύριγμα των πλοίων στο λιμάνι, οι Πειραιώτες είπαν «Χριστός Ανέστη».

Το κάψιμο του Ιούδα μέσα στη θάλασσα με τη συνοδεία φαντασμαγορικών βεγγαλικών και δυναμιτών, φώτισαν τον ουρανό και τη θάλασσα στον Τυρό Αρκαδίας.

Από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, το Άγιο Φως έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν τις 21.00 με τις δέουσες τιμές και ταξίδεψε σε κάθε γωνιά της χώρας.

Στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα, στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων, πλήθος κόσμου περίμενε από νωρίς να λάβει το Άγιο Φως.

Ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, οικογένειες, ακόμα και τουρίστες. Παρόντες, Κρητικοί βρακοφόροι.

Με λαμπρότητα η Ανάσταση και στο Λεωνίδιο. Συγκινημένοι οι πιστοί στο Κιλκίς. Μικρά παιδιά στα Γιαννιτσά έσπευσαν τα λάβουν το Ανέσπερο Φως.

Στην Πτολεμαΐδα χιλιάδες πιστοί είπαν χριστός Ανέστη στο προαύλιο του ναού.

Ο ουρανός φωτίστηκε με βεγγαλικά. «Χριστός Ανέστη» έψαλλαν οι ιερείς, οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα και το μήνυμα της νίκης της ζωής επί του θανάτου εστάλη.


Πηγή