«Ιστορικής» σημασίας η κίνηση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος με ένα βίντεο-μανιφέστο, κάλεσε χθες τους νέους να τον ψηφίσουν και να φέρουν την αλλαγή στη χώρα και στον τρόπο λειτουργίας του.

Με την ημέρα των εκλογών στην Τουρκία να πλησιάζει και τις μετρήσεις να τον δείχνουν πρώτο, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ζητά την στήριξη των νέων προκειμένου να εξασφαλίσει την νίκη κόντρα στον Ταγίπ Ερντογάν.

Τους είπε πως «πρέπει να έρθει μία διαφορετική αλλαγή, μία διαφορετική Τουρκία, που δεν θα κάνει διαχωρισμό μεταξύ φυλών ή θρησκευτικών διαφορών».

Ο Κιλιντσάρογλου είναι Αλεβίτης και εάν εκλεγεί αυτός, τότε θα γίνει ο πρώτος Αλεβίτης πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ένα βίντεο μέσω του οποίου απηύθυνε έκκληση στους νέους να τον εμπιστευτούν στις επικείμενες εκλογές. Το προεκλογικό αυτό σπότ το ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Μέσα σε μόλις 12 ώρες, το είχαν παρακολουθήσει πάνω από 36 εκατομμύρια χρήστες.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στην Τουρκία φαίνεται πως οι εκλογές θα είναι «ντέρμπι» ενώ η Metropoll, η οποία είχε βρει το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, δείχνει Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 50,3 να έχει πιθανότητα να περάσει από τον πρώτο γύρο.




Πηγή