Η κινόα θεωρείται υπερτροφή και μάλλον τη χρειαζόμαστε ενόψει του χειμώνα.
Είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγει κάποιος να τρώει ψωμί στα γεύματά του. Βάλτε την σε όλες τις συνταγές.
Για την κινόα
- 1/2 φλυτζάνι ξερή κινόα
- 1 φλυτζάνι νερό
- Ελάχιστο αλάτι, χυμό λεμονιού
Για το κοτόπουλο
- 2 στήθη κοτόπουλο
- Λίγο ελαιόλαδο
- 2 κουταλίτσες μπαλσάμικο
- Χυμός 1/2 λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
Για την σαλάτα
- 200 γραμμάρια πράσινη σαλάτα
- 200 γραμμάρια ντοματίνια
- Μισό κόκκινο κρεμμύδι
- 100 γραμμάρια ελιές
- 50 γραμμάρια φέτα
- Λίγο μαϊντανό
Για την σάλτσα ντρέσινγκ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι βάλτε την κινόα, το νερό και το αλάτι -Αφήστε να βράσει, χαμηλά, για 15 λεπτά
- Αν χρειαστεί, προσθέστε νερό, βγάλτε από τη φωτιά και σκεπάστε για 2 λεπτά
- Ετοιμη! Οταν κρυώσει προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού
- Σε τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κοτόπουλο
- Προσθέστε σταδιακά το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το μπαλσάμικο
- Συνολικά χρειάζονται 15 λεπτά
- Σε μεγάλο μπολ βάλτε την καλοπλυμμένη σαλάτα, τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, τις ελιές, τη φέτα -Το κοτόπουλο και την κινόα βάλτε τα στην κορυφή
- Ετοιμάστε τη σος με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο, δοκιμάστε την και ρίξτε την στην σαλάτα
- Σερβίρετε με φετούλες λεμόνι και ροδέλες κρεμμύδι
iefimerida.gr