Το χρονικό

Ώρα 01.30 μετά τα μεσάνυχτα. Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Λεωφορείο των ΚΤΕΛ, που έβγαινε από τη σήραγγα του Πλαταμώνα, πέφτει με σφοδρότητα πάνω σε δύο ΙΧ που είναι σταματημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης σε μικρή απόσταση από την έξοδο της σήραγγας.

Ο οδηγός του λεωφορείου δεν μπόρεσε να αντιδράσει και παρά τον ελιγμό συγκρούστηκε με τα δύο αυτοκίνητα.

«Το λεωφορείο πριν από τρία – τέσσερα λεπτά με είχε προσπεράσει στον δρόμο. Με προσπέρασε και πήγαινε μπροστά αυτός, από πίσω ακολουθούσα εγώ. Βγαίνοντας από το τούνελ, ξαφνικά είδα μπροστά μου τη δεξιά λωρίδα να είναι κλεισμένη από ένα αυτοκίνητο κάθετα σταματημένο, λίγο πιο δίπλα ακόμη ένα αυτοκίνητο πάνω στη ΛΕΑ και μπροστά το λεωφορείο επίσης στη δεξιά λωρίδα σταματημένο κι αυτό», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας νεκρός, 6 τραυματίες

Από μια άμορφη μάζα σιδερικών ανασύρθηκε νεκρός ένας 19χρονος, που ήταν συνοδηγός στο πρώτο αυτοκίνητο.

Στην εντατική, σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας νοσηλεύονται:

– Στη ΜΕΘ ένας 22χρονος, ένας 34χρονος και ένας 19χρονος που επέβαιναν στο πρώτο ΙΧ,

– Εκτός κινδύνου ένα 8χρονο παιδί, ένας 44χρονος και μία 42χρονη επιβαίνοντες στο δεύτερο ΙΧ.

Κανείς από τους 77 επιβάτες του λεωφορείου δεν τραυματίστηκε.

Η Τροχαία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, τον λόγο που τα δύο αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης αλλά και την ακριβή πορεία του λεωφορείου.

«Ήτανε λίγο τραγικά τα πράγματα. Ο κόσμος φώναζε, έκλαιγε μέσα στον πανικό μέσα στη νύχτα. Υπήρχανε σκόρπια συντρίμμια σε όλον τον δρόμο. Το ένα το ΙΧ ήτανε στη μέση ακριβώς του δρόμου. Τον ρώτησα τι έγινε βρε συνάδελφε; Πως έγινε όλο αυτό; Και μου είπε ότι ήτανε δύο αυτοκίνητα με σβηστά τα φώτα στην άκρη του δρόμου και τους είδα τελευταία στιγμή. Από ό,τι μου είπε δεν ήταν ακριβώς στη ΛΕΑ ήταν και μέσα στη μία τη λωρίδα», λέει ο μάρτυρας.

Ελεύθερος ο οδηγός

O οδηγός του λεωφορείου που συνελήφθη αμέσως μετά το δυστύχημα, αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα

«Ήταν δύο αυτοκίνητα με σβηστά τα φώτα στην άκρη του δρόμου. Τους είδα τελευταία στιγμή και δεν μπόρεσα να τους αποφύγω», φαίνεται να είπε στην απολογία του.

Η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ

Ανακοίνωση εξέδωσαν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για το θανατηφόρο τροχαίο.

«Διώροφο λεωφορείο της εταιρείας μας, με 75 επιβάτες, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, εκτελώντας το δρομολόγιο των 23.59, κινούμενο με κανονική ταχύτητα όπως εμφαίνετε από την τηλεματική, προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα επί της Εθνικής οδού ΙΧ, μετά την έξοδο από τούνελ στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς. Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των ΙΧ ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος.

»(…) Η εταιρεία μας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της, για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών».


Πηγή