Φουντώνει η αντιπαράθεση κυβέρνησης αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγο πριν τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τους κανόνες και τους όρους διεξαγωγής των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Η κυβέρνηση βλέπει θετικά την διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών αλλά να απορρίπτει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή debate μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα.

«Αυτός ο οποίος είναι πρώτος παντού σε όλο τον κόσμο δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο όφελος να πάει σε κάποιο debate σαν αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα το βλέπω μόνο σαν ένα πάνελ σύγκρουσης που από την τοξικότητα αυτός που χάνει είναι αυτός που προηγείται γιατί κατεβαίνει το επίπεδο και των δυο», δήλωσε στο MEGA ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Στέλιος Πέτσας.

Την ίδια στιγμή το σχέδιο «Δήμητρα» του Γιάνη Βαρουφάκη και η επαναφορά του plan b στην περίπτωση που κλείσουν και πάλι οι τράπεζες, τορπιλίζει το πολιτικό σκηνικό δοκιμάζοντας έντονα τα σενάρια προοδευτικής κυβέρνησης μετά τις εκλογές με συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και ΜεΡΑ25.

«Προσπαθεί να τορπιλίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας εκ των προτέρων. Ως ένα βαθμό καταλαβαίνω ότι τα κόμματα θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν λίγο τον πήχη για να μπορέσουν να απευθυνθούν και σε ένα δικό τους ακροατήριο. Θα περιμένουμε όμως όμως τις εκλογές το αποτέλεσμα όμως λειτουργεί και ως λογιστική εκκαθάριση», δήλωσε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε έναν άνθρωπο που έκλεισε τις τράπεζες. Και είναι μυθομανία αυτό που κυκλοφορεί ότι εμείς μπορούμε μνα συνεργαστούμε με τον Βαρουφάκη. Είναι καθαρά fake news», σχολίασε ο Γιώργος Νικητιάδης, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

Η αναταραχή συνεχίζεται και στα δεξιά της ΝΔ, με την Ελληνική Λύση να εξακολουθεί να κλονίζεται μετά τις διαγραφές των δυο βουλευτών του.

Ο πρώην βουλευτής του κόμματος Αντώνης Μυλωνάκης εξαπέλυσε μύδρους κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, κατηγορώντας τον για στημένο από τον ίδιο δημοσίευμα περι χρηματισμού και μετεκλογική αποστασία υπερ της ΝΔ και ότι θέλει να βάλει στο κόμμα υποψήφιους πρώην Χρυσαυγίτες που συνδέονται με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

«Με αποκάλεσε τρανς. Ποιόν εμένα. Συνταγματάρχη. Οικογενειάρχη. Πιλότο. Και με αποκάλεσε τραςν ο Βελόπουλος. Αυτός τα οργάνωσε όλα», είπε ο κος Μυλωνάκης στο MEGA.

Οι πολιτικοί αρχηγοί μπαίνουν πλέον για τα καλά στη μάχη του μπαλκονιού, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά απόψε στο Αιγάλεω και ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει περιοδεία στα Δωδεκάνησα με ομιλία το βράδυ στην Κω.


Πηγή