Σήμερα πιθανόν να ξεκινήσουν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης οι απολογίες των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία, με οπαδικά κίνητρα, του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Μετά από διακοπή δύο εβδομάδων λόγω Πάσχα, η δίκη είναι προγραμματισμένο να συνεχιστεί σήμερα με την εξέταση ενός τεχνικού, ο οποίος «κλείνει» τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης. Πρόκειται για μάρτυρα που καταθέτει για λογαριασμού του τελευταίου κατηγορούμενου.

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» θα πάρουν οι ίδιοι ο πρώτος κατηγορούμενος (αυτός που οδηγούσε το πρώτο αυτοκίνητο) και ήδη προσωρινά κρατούμενος. Η διαδικασία των απολογιών αναμένεται να συνεχιστεί και στις επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μέσα στην εβδομάδα. Ο συγκεκριμένος είχε πει πως ήταν στο αυτοκίνητο, και δεν πήγε ποτέ στο σημείο της συμπλοκής καθώς είχε  ξεχάσει το χειρόφρενο και γύρισε πίσω στο αυτοκίνητο.

Μέχρι στιγμής ουδείς εκ των 12 κατηγορούμενων παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον Άλκη, παρότι όλοι ομολόγησαν (στις αρχικές τους τοποθετήσεις κατά την έναρξη της δίκης, πριν από τρεις μήνες) ότι ήταν παρόντες στο αιματηρό επεισόδιο.


Πηγή