Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων, ηλικίας 46 και 33 χρονών, για ληστείες στα νότια προάστια.

Οι συλλήψεις έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής και σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, η συμμορία είχε φτιαχτεί τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου του 2023, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη ληστειών σε βάρος βενζινάδικων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και περιπτέρων, στις περιοχές Γλυφάδας, Βάρης, Βουλιαγμένης και Ελληνικού Αττικής, δρώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, βάσει σχεδίου, το οποίο είχαν

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει η εμπλοκή των μελών της εγκληματικής ομάδας σε 9 περιπτώσεις ληστειών, από τις οποίες η μία αφορά απόπειρα. Από την εγκληματική τους δραστηριότητα άρπαξαν 4.000 ευρώ, τα οποία όπως προέκυψε στοιχημάτιζαν σε τυχερά παιχνίδια.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει κατά περίπτωση για κλοπές, απάτες, υπεξαιρέσεις και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών.

Ληστεία στη Θεσσαλονίκη

Δύο ληστές μπαίνουν μέσα στο κατάστημα ΟΠΑΠ, ενώ υπάρχουν πελάτες, με μαχαίρι στα χέρια και κατευθύνονται στο σημείο.

Τους δίνει τα χρήματα και στη συνέχεια του ζητάνε και τα κέρματα. Και δύο δράστες είναι 22 ετών.


Πηγή