Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Alpha ρωτήθηκε για το εάν ισχύει πως θα καταθέσει τη διερευνητική εντολή καθώς δεν πιστεύει στην απλή αναλογική. Αυτή τη φορά απάντησε πως θα σεβαστεί το Σύνταγμα.

Η ΝΔ δεν έχει εγκαταλείψει τη στρατηγική της για αυτοδύναμη κυβέρνηση. Στόχος του όπως είπε είναι να αυξήσει τον μισθό έως και 950 ευρώ μέχρι το τέλος της άλλης τετραετίας, εάν επανεκλεγεί, και το δεύτερο πως αυξάνεται το αφορολόγητο κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να καταδείξει και να θυμίσει στους Έλληνες πολίτες ποια ήταν η διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς έχει ανοίξει συζήτηση για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ25.

«Το πρώτο κόμμα επιβάλλει τους όρους της συνεργασίας»

Το ζήτημα της δεύτερης κάλπης είναι κατά τον Αλέξη Τσίπρα απαγορευτικό. Κατά το παρελθόν, ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει πως τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης σε περίπτωση δεύτερων εκλογών, αυτό θα σημάνει συρρίκνωση των δύο χώρων και όποιο κεκτημένο υπήρχε στην κάλπη της απλής αναλογικής, κινδυνεύουν να το χάσουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως υπάρχει ανοχή από το τρίτο κόμμα, λέγοντας στον Νίκο Ανδρουλάκη πως μπορούμε να συγκυβερνήσουμε ακόμα και με την ανοχή του Γιάνη Βαρουφάκη.

Τους όρους όπως είπε, δεν μπορεί να τους βάλει ένα κόμμα της τάξης του 2% αλλά θα τις βάλει το πρώτο κόμμα.

«Κυβέρνηση συνεργασίας με την εμπιστοσύνη της Βουλής», λέει το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ έχει έναν σχεδιασμό και σύμφωνα με αυτόν, απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση για κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, απαιτεί  ισχυρό διψήφιο ποσοστό για το Κίνημα Αλλαγής.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας θα πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Την Πέμπτη η πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για την τηλεμαχία

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει για πρώτη φορά διακομματική για τα debate.

Επιπλέον, θα συζητηθούν και οι λεπτομέρειες αυτής της τηλεμαχίας.


Πηγή