Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το σήμα και το όνομα του κόμματός ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Πάντως δεν αποκλείεται αυτή η «αυτόνομη» πορεία Κασιδιάρη και Κανελλόπουλου να είναι ένα «κόλπο» ώστε να παρακαμφθεί πιθανό μπλόκο του Αρείου Πάγου στους «Έλληνες».

Σήμερα Τετάρτη, 26 Απριλίου, είναι η τελευταία ημέρα όπου τα κόμματα που θέλουν να κατέβουν στις εκλογές υποχρεούνται με γραπτή δήλωση να δηλώσουν το όνομα και το έμβλημά τους. Ο φάκελος επιδίδεται προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια όλα τα ονόματα των κόμματων και το έμβλημά τους αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Υπομνήματα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Δύο γραπτά υπομνήματα δια χειρός Γεραπετρίτη και Αλειβιζάτου θα κατατεθούν στον Άρειο Πάγο από τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με σκοπό το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

Ένα από τα επιχειρήματα που θα παρουσιάσουν είναι πως το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη έχει σχέσεις με ναζιστικά γεγονότα και πως ο ίδιος είναι ο ηγέτης του καθώς μέσα σε τέσσερις μήνες άλλαξε αρχηγούς.

Δεύτερον, θα καταθέσουν ντοκουμέντα, όπως διαγγέλματα, που αποκαλύπτουν τις ναζιστικές θέσεις του.

Επίσης, θα υπάρχει άλλη μια ανάλυση που θα αναφέρει γιατί η διάταξη πρέπει να είναι συνταγματική και αναγκαία.

Έως την Τρίτη 2 Μαΐου ο Άρειος Πάγος θα έχει πάρει την  τελική του απόφαση.


Πηγή