Με ένα εικονικό «διαζύγιο» αποφάσισαν να κατεβάσουν τα κόμματα που ίδρυσαν στις εκλογές με σκοπό να καταφέρουν να περάσει το μπλόκο του Αρείου Πάγου το εθνικιστικό κόμμα «ΕΑΝ».

«Ο εντολέας μου έκανε το αυτονόητο είναι ένας Έλληνας πολίτης που με βάση το Σύνταγμα δεν έχει στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγεσθε, δεν υπάρχει καμία αμετάκλητη καταδίκη και κάθε προσπάθεια θα πέσει στο κενό ως αντισυνταγματική», είπε η συνήγορός του, Βάσω Πανταζή.

«Δε νομίζω ότι ένα κόμμα που βαρύνεται με μια δολοφονία θα μπορεί να εκπροσωπήσει επαξίως στην Βουλή κάποια ομάδα Ελλήνων πολίτων», είπε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Μέσα από τη φυλακή, ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας ενώ τοποθέτησε έναν απόστρατο εδώ και χρόνια  ταξίαρχο στη θέση του προέδρου του κόμματος του. Με το γνωστό προκλητικό του ύφος, το πρώην ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε για άλλη μια φορά απειλές προς τη Δικαιοσύνη.

«Όποιος επίορκος κυβερνητικός ή δικαστικός παράγοντας επιχειρήσει να στερήσει παρανόμως τα πολιτικά δικαιώματα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων και να καταργήσει τις ελεύθερες εκλογές, θα διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας που τιμωρείται με ισόβια».

«Ο Κασιδιάρης είναι ένας καταδικασμένος διευθυντής ναζιστικής οργάνωσης. Το μαρτυρά το τατουάζ με την σβάστικα που έχει στο μπράτσο του, οι φωτογραφίες με την σημαία της Βέρμαχτ που βρέθηκαν στο κινητό του, το μαρτυρούν τα θύματα της Χρυσής Αυγής, ο Αμπούζι Ντεμπάρακ και ο Παύλος Φύσσας. Το να επιτραπεί σε έναν καταδικασμένου διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης να καταρτίσει κομματικό σχηματισμό θα συνιστά ελεύθερο να κάνει τα ίδια και χειρότερα», δήλωσε ο Θανάσης Καμπαγιάννης.

Ηλίας Κασιδιάρης και Αναστάσιος Κανελλόπουλος βρισκόντουσαν σε ανοιχτή γραμμή, ψάχνοντας τρόπο να ξεπεράσουν το «μπλόκο» που επέβαλε η Βουλή για την συμμετοχή τους στις εκλογές.

«Επειδή διαπιστώσαμε ότι εξελίσσεται σχέδιο συνωμοτικό , στο οποίο συμμετέχουν πρώτης γραμμής κυβερνητικά στελέχη, με σκοπό την εκτόπιση από τις εκλογές του κόμματος αυτού, περιμέναμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το σχέδιο», είπε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Από αντεισαγγελέα σε… ταξίαρχο

Ο νέος πρόεδρος του κόμματος, που είχε διδάξει στην σχολή Ευελπίδων, διαδέχεται τον πρώην αντεισαγγελέα, και μέσα σε μόλις 10 ημέρες είχε παρουσιαστεί από τον Ηλία Κασιδιάρη ως σύμβουλος στρατιωτικών θεμάτων.

«Υπηρέτησα ενόρκως την Πατρίδα για δεκαετίες, και σήμερα εισέρχομαι στον πολιτικό στίβο για να συνεχίσω να προσφέρω ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μου στο Έθνος των Ελλήνων. Μας περιμένει ένας πολύ κρίσιμος αγώνας για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία», είπε ο πρόεδρος του Εθνικού Κόμματος «Έλληνες», δήλωσε ο Δημήτρης Χατζηλιάδης.

«Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και όσοι καταδικάστηκαν σε αυτή δεν μπορούν να έχουν κόμματα, να είναι υποψήφιοι, να είναι βουλευτές, να έχουνε γραφεία, επιχορηγήσεις, να έχουν οποιοδήποτε βοήθημα. Η θέση τους είναι στην φυλακή και να απομονωθούν από τον λαό και την κοινή γνώμη», ανέφερε ο δικηγόρος, Κώστας Παπαδάκης.

Με ενδιαφέρον τώρα αναμένονται τα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων για να διαπιστωθεί εάν λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και υπάρχει διαρροή στελεχών του κόμματος Κασιδιάρη προς το εθνικιστικό κόμμα «ΕΑΝ».

Το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου θα εξετάσει τα ψηφοδέλτια που θα κατατεθούν από τα κόμματα μέχρι τις 2 Μάιου όπου και θα ανακοινώσει σε ποια θα επιτραπεί η συμμετοχή τους στις εκλογές.


Πηγή