Κρυφές κάμερες σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στη Θεσσαλονίκη κατηγορείται ότι είχε εγκαταστήσει ιδιοκτήτης του, καταγράφοντας παράνομα τις προσωπικές στιγμές πελατών.
Μία παρέα από την Πελοπόννησο νοίκιασε το εν λόγω δωμάτιο για 4 μέρες.
Όταν η παρέα βγήκε για βόλτα στην πόλη ένας από αυτούς πήρε μία μικρή συσκευή, ένα ρολόι και γυρνώντας στο διαμέρισμα αποφάσισε να βρει μπαταρίες από μία άλλη συσκευή που ήταν μέσα στο δωμάτιο. Βρήκε ένα ρολόι και έβαλε τις μπαταρίες. Όταν πήρε το ρολόι διαπίστωσε ότι από πίσω είχε μία θύρα usb. Εκεί κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά.
Πήρε το ρολόι και το άνοιξε και βγήκε μία κρυφή κάμερα στο νούμερο 6 του ρολογιού. Η παρέα κατάλαβε ότι υπάρχουν κάμερες και καταγράφουν τα πάντα. Ο άνδρας ενημέρωσε αμέσως την ασφάλεια και το ρολόι κατασχέθηκε από την Ασφάλεια και η δικογραφία θα μεταβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Σημειώνεται ότι ο κάτοχος του δωματίου δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα, καθώς επίσης ότι αστυνομία δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του ακόμα.
Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου μίλησε για το νομικό πλαίσιο που ισχύει για την εν λόγω υπόθεση.
«Θα ήθελα να τονίσω κάτι σημαντικό, να ξεκαθαρίσω ότι είναι ένα θέμα αυτοψίας και πραγματογνωμοσύνης για την λειτουργία μίας κάμερας. Με τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα το αδίκημα θεωρούνταν πιο βαρύ, είχαμε μέχρι και καθείρξεις, σήμερα είμαστε στα πλαίσια της φυλακίσεως. Η πρώτη διαπίστωση θα πρέπει να είναι αν η παρακολούθηση καταγράφεται σε κάποιον υλικό φορέα, είναι το πιο σημαντικό για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα. Αυτό δεν γίνεται ξηλώνοντας μία κάμερα και μεταφέροντας την στο αστυνομικό τμήμα», είπε αρχικά.
Και στην συνέχεια η δικηγόρος συμβούλευσε: «Αν κάποιος αντιληφθεί ότι έχει πέσει θύμα μίας τέτοιας υπόθεσης, ζητά άμεση επέμβαση της αστυνομίας για την διαπίστωση της αλήθειας. Το να ξηλώσει κάποιος μία κάμερα, καταστρέφει αποδεικτικό υλικό».
«Η ποινή της φυλάκισης μπορεί να φθάσει μέχρι και τα πέντε χρόνια», ανέφερε η κα. Ανάσογλου.
Πηγή