«Ο χειρότερος εφιάλτης ήταν αυτό που περάσαμε, δεν το εύχομαι ούτε στον εχθρό μου. Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός το Μεγάλο Σάββατο, στις 9.30-10.00 το πρωί. Ήταν μία συνηθισμένη μέρα για εμάς, για να σηκωθούμε να προετοιμάσουμε για το μεγάλο Σάββατο και για την Κυριακή του Πάσχα. Σε 10 λεπτά τα πάντα τελειώσανε. Το σπίτι μας είναι πολύ κοντά στο Πεντάγωνο. Είναι ένα από τα πρώτα πιο επικίνδυνα σημεία της εμπόλεμης ζώνης. Από τη στιγμή που ξεκίνησε ο βομβαρδισμός δεν μπορούσαμε να βγούμε. Οι άνθρωποι που ήταν μαζί μας και μένουν ακόμα στο σπίτι, τα ζωάκια μας ήταν πολύ ταραγμένα. 22 ώρες την ημέρα ακούγαμε σφαίρες. Το σπίτι μας χτυπήθηκε δυο φορές από όλμο. Ήμασταν μέσα στο σπίτι», ανέφερε αρχικά.

Πως έγινε η διάσωση των ζώων;

«Δεν υπάρχει παγκοσμίως ζήτημα διάσωσης με ζώα. Σου λένε πάρε ένα σακίδιο και φύγε. Εμείς είχαμε βάλει όρο ότι εάν δεν πάρουμε την οικογένειά μας δεν φεύγουμε από το Σουδάν. Ας μέναμε στο σπίτι και να τα προστατεύσω όσο μπορώ αλλά να προστατευθώ και εγώ», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Καλλιπέτη.

«Ξεκίνησα με μια κυρία από μία φιλοζωική, που γνωριζόμασταν. Ειδοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, τη Γ.Γ. Προστασίας Ζώων, και δώσαμε αυτόν τον όρο ότι εμείς δεν φεύγουμε εάν δεν πάρουμε τα ζωντανά μας. όλη αυτή η ενέργεια έγινες από το υπουργείο Εσωτερικών, με τη βοήθεια της κ. Δημοπούλου, της Γ.Γ. Προστασίας των Ζώων, και φυσικά με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που εγώ προσωπικά και ο σύζυγός μου τον ευχαριστούμε, καθώς έδωσε προσωπική εντολή να φύγουν τα ζωντανά μας», συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή να φύγουν με το C-130 με απευθείας πτήση για να μην ταλαιπωρηθούν. Ο μικρός σκύλο που έχω είναι και ο πιο δυνατός. Τα άλλα που υιοθετήσαμε από τον δρόμο ήταν πιο τρομαγμένα», κατέληξε.


Πηγή