Υπόμνημα Νέας Δημοκρατίας

«Από το σύνολο των τοποθετήσεων και των ενεργειών του Ηλία Κασιδιάρη προκύπτει ότι ο ίδιος ασκεί το σύνολο της πραγματικής εξουσίας στο κόμμα, ανεξαρτήτως της κατοχής ή μη συγκεκριμένης κομματικής ιδιότητας. Αποτελεί ταυτόχρονα το ανώτατο όργανο διοίκησης και εκπροσώπησης του κόμματος, ανακοινώνοντας αποφάσεις (όπως την υποψηφιότητα του ιδίου στις βουλευτικές εκλογές), την οποία ουδείς πλην του ηγέτη του κόμματος μπορεί να προκαταλάβει».

Το υπόμνημα συνοδεύεται από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικό που αφορούν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος.

«Δεν μπορείς στο όνομα της διαφύλαξης της δημοκρατίας να προβαίνεις σε μια σειρά από παράνομες πράξεις και να προασπίζεσαι τη Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ γίνονται χορηγοί του Κασιδιάρη», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Ανάμεσα στα πολλά ψέματα που είπε για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας σήμερα το πρωί, ξέχασε βολικά να αναφερθεί σε μια πολύ σημαντική για τη δημοκρατία και τις εκλογές υπόθεση: ο ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν υπέρμαχος της δημοκρατίας και πολέμιος του φασισμού, κατέθεσε τελικά υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εναντίον του κόμματος Κασιδιάρη; Ή λειτουργεί πάλι ως δημοκρατική εξαίρεση, κλείνοντας το μάτι στους ψηφοφόρους ενός καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση που επιχειρεί να ξαναμπεί στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος;», είπε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

Την εξαίρεση δικαστών ζητά το κόμμα Κασιδιάρη

Το Εθνικό Κόμμα «Έλληνες» αιτήθηκε την αποχή τριών Αρεοπαγιτών από τη σύνθεση του Πολιτικού Τμήματος, επικαλούμενο δημοσιεύματα, βάσει των οποίων  πραγματοποίησαν προ διάσκεψη ώστε να προετοιμάσουν απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα.

«Ζητούμε να απέχουνε από μόνες τους προκειμένου να θωρακίσουμε θεσμικά την απόφαση τους άλλως αιτούμαστε την κατά νόμο εξαίρεση τους», είπε η δικηγόρος του, Βάσω Πανταζή.

Στη περίπτωση που δεν απέχουν οι τρεις δικαστές, η αίτηση εξαίρεσης κρίνεται από το Α2 Τμήμα του Αρείου Πάγου.


Πηγή