Απέρριψε ο Άρειος Πάγος ομόφωνα την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε το κόμμα Κασιδιάρη κατά τριών δικαστών της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 τμήματος, με τον καταδικασμένο διευθυντή της εγκληματικής να οργάνωσης να έχει μείνει με ελάχιστα εργαλεία για να αποκρούσει το μπλόκο του από τις εκλογές της 21ης Μαιου.

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε υπόμνημα στον Ανώτατο Δικαστήριο εξηγώντας γιατί ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι πραγματικός αρχηγός του κόμματος, συνοδεύοντας το και με οπτικοακουστικό υλικό.

«Από το σύνολο των τοποθετήσεων και των ενεργειών του Ηλία Κασιδιάρη προκύπτει ότι ο ίδιος ασκεί το σύνολο της πραγματικής εξουσίας στο κόμμα, ανεξαρτήτως της κατοχής ή μη συγκεκριμένης κομματικής ιδιότητας», αναφέρει το υπόμνημα της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το πρωί στο MEGA είπε ότι ορθώς κόβεται το κόμμα Κασιδιάρη, μιλώντας ωστόσο για ραδιουργίες και παρασκηνιακές διαδικασίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε βάρος δικαστικών.

«Δεν μπορείς στο όνομα της διαφύλαξης της δημοκρατίας να προβαίνεις σε μια σειρά από παράνομες πράξεις και να προασπίζεσαι τη Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ γίνονται χορηγοί του Κασιδιάρη», δήλωσε στο MEGA ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν υπέρμαχος της δημοκρατίας και πολέμιος του φασισμού, κατέθεσε τελικά υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εναντίον του κόμματος Κασιδιάρη;», σχολίασε ο Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το κόμμα Κασιδιάρη κατέθεσε και αυτό υπόμνημα μιλώντας για αντισυνταγματική νομοθετική ρύθμιση.

Οι αναταράξεις όμως επηρέασαν και τα κόμματα δεξιότερα του πολιτικού τόξου με τον Κυριάκο Βελόπουλο να απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης στα κόμματα των Πρόδρομο Εμφιετζόγλου-Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Αφροδίτης Λατινοπούλου. Την ίδια στιγμή, ο έλεγχος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στα ταμεία της Ελληνικής Λύσης 20 ημέρες πριν τις εκλογές δεν έμεινε ασχολίαστος από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ολονύχτιο θρίλερ για την «Πλεύση Ελευθερίας»

Το μπλοκάρισμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών τα μεσάνυχτα του Σαββάτου είχε ως αποτέλεσμα ένα ολονύχτιο θρίλερ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, το οποίο έληξε μετά από περιπλάνηση μεταξύ Αρείου Πάγου και υπουργείου Εσωτερικών με ένα τηλεφώνημα στις 5 τα ξημερώματα στην υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών.

«Δυστυχώς κάποιοι χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τα ψηφιακά εργαλεία για να ελέγξουν την δημοκρατική και εκλογική διαδικασία. Προφανώς το ρεύμα που καταγράφεται για την Πλεύση Ελευθερίας ανησυχεί πολλούς», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής «Πλεύση Ελευθερίας».

Τα προβλήματα που υπήρξαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα οδήγησαν στο να δοθεί παράταση στην υποβολή υποψηφιοτήτων στους συνδυασμούς μέχρι και τις 4 το απόγευμα της Κυριακής.


Πηγή