Αγάτσα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 ψαρεύουν τις ψήφους του κόμματος Κασιδιάρη»

Η κ. Αγάτσα μίλησε για τις υποψηφιότητες των κομμάτων

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ  έκαναν αυτό που οφείλαν απέναντι στη δημοκρατία και τον ελληνικό λαό, γιατί τέτοια μορφώματα όπως αυτό του Κασιδιάρη, να μένουν εκτός σκηνικού. Ωστόσο ακούγαμε απίθανα πράγματα από τον κ. Βαρουφάκη, αδιανόητα, λέγοντας ότι είναι υπέρ του να θέσει υποψηφιότητα του κόμματος Κασιδιάρη. Θα τρίζουν τα κόκκαλα κάποιων αριστερών που ήταν με κάποιον τρόπο θύματα των ναζιστών. Ξεκάθαρα θέλει να πάρει τις ψήφους αυτού του ναζιστικού κόμματος. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε κίνηση να δείξει κάτι, επίσης «ψαρεύει» στα θολά ψήφους και αυτά ιστορικά θα κριθούν, είναι λάθη πολιτικά από αριστερά κόμματα που δεν θα έπρεπε να συμβούν», ανέφερε αρχικά.

«Το κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ για τον ίδιο λόγο που το κάνει και ο κ. Βαρουφάκης. Υπάρχουν δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι όλος αυτός ο κόσμος που θα ψήφισε Κασιδιάρη, ένα δεν κατέβει αυτό, ως αντισυστημική ψήφο δεν θα ψηφίσουν ούτε ΝΔ, ούτε ΠΑΣΟΚ κατά τις δημοσκοπήσεις. Άρα «ψαρεύουν» στα θολά νερά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας. Μη ξεχνάμε ότι ο Κασιδιάρης είναι καταδικασμένος, έγκλειστος στις φυλακές», συμπλήρωσε η κ. Αγάτσα.

Σακελλάρης: «Προφανώς διαφωνούμε με τον κ. Βαρουφάκη – Ήταν ένα πολιτικό φάουλ αυτή η δήλωση»

Ο κ. Σακελλάρης αναφέρθηκε στη δήλωση Βαρουφάκη, ότι δεν θα ήθελε να αποκλειστεί τοι κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές.

«Μιλάμε για νεοναζισμό ή φασισμό, και πως θα αντιμετωπιστεί. Ο φασισμός πρέπει να χτυπηθεί πολιτικά, και πως γίνεται αυτό; Χτυπώντας τα αίτια που τον γεννούν. Επίσης κοινωνικά και προτάσσοντας την ουμανιστική παιδεία. Όταν ένα φασιστικό μόρφωμα λαμβάνει χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης, χρειάζεται και θεσμική αντιμετώπιση. Γι΄ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε δική του τροπολογία που έλεγε ότι θα πρέπει να συνδεθεί η απαγόρευση των κόμματων με τον ιδεολογικό-πολιτικό πυρήνα της ιδεολογίας τους, που είναι η ρατσιστική θεωρία. Η κυβέρνηση δε δέχθηκε την τροπολογία μας», σχολίασε με τη σειρά του.

Είναι ανοιχτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την τοποθέτηση του Βαρουφάκη για το κόμμα Κασιδιάρη;

Σύμφωνα με τον κ. Σακελλάρη, «Η πρότασή μας είναι συγκεκριμένη για τη σύγκλιση των προοδευτικών συνασμένων σε Ευρώπη και Ελλάδα. Προφανώς διαφωνούμε με τον κ. Βαρουφάκη. Ήταν ένα πολιτικό φάουλ το συγκεκριμένο απόσπασμα ότι δεν θα έπρεπε να απαγορευτούν φασιστικά κόμματα που έχουν χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης. Η πόρτα για την σύγκλιση προοδευτικών δυνάμεων αφορά ένα συγκεκριμένο πλαίσιο από τις αλλεπάλληλές κρίσεις που βιώνουμε. Διαφωνούμε με τον κ. Βαρουφάκη. Η τοποθέτηση του είναι έξω από το αξιακό μας και πολιτικό κώδικα».

Στάμου: «Ο κ. Βαρουφάκης θέλει να λέγεται και δημοκράτης με αυτά που λέει»

Ο κ. Στάμου τοποθετήθηκε για το ζήτημα και τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη.

«Θα σταθώ στην υπεύθυνη στάση των δικαστών του Αρείου Πάγου, ώστε να μην ξαναζήσουμε αυτό το «φάντασμα», του παρελθόντος να μην το ξαναζήσουμε. Θέλω να παρατηρήσω ότι υπάρχει μια σχέση συγκοινωνούντων δοχείων μέσα στην άκρα δεξιά τις τελευταίες μέρες. αν αποκλειστεί το κόμμα κασιδιάρη θα προκριθεί το ΕΑΝ του κ. Κανελλόπουλου; Πρέπει να σταθούμε και σε αυτό γιατί και σε αυτό το κόμμα αρχηγός θα είναι  ο Ηλίας Κασιδιάρης. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να σταθούν υπεύθυνα και αυτά να τα έχουν προβλέψει. Η δημοκρατία εμπεδώνεται», ανέφερε.

«Ακούμε τον κ. Βαρουφάκη που θέλει να λέγεται και δημοκράτης να μιλάει με αυτόν τον τρόπο και τον ΣΥΡΙΖΑ να μην του κλείνει την πόρτα, αλλά να ακούει τα περί Δήμητρας. Την σύγκλιση του κοινωνικού κράτους την έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ πριν πολλά χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για αντισυστημική πολιτική. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε απέναντι από τα φασιστικά, ναζιστικά όλα αυτά τα μορφώματα που είναι και εγκληματικές οργανώσεις», συμπλήρωσε ο κ. Στάμου.

Μετεκλογικές συνεργασίες και τρίτες κάλπες

Μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι βουλευτές μίλησαν για τις εκλογές και τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Η κ. Αγάτσα, υπογράμμισε πως, «οι εκλογές είναι την 21η Μαΐου. Ανάλογα τι θα προκύψει εκείνη την ημερομηνία, θα δούμε εάν θα υπάρξει συνέχεια. Και από τις δημοσκοπήσεις και ως δημοσιογράφος που μιλάω πολύ με την κοινωνία βλέπω ένα καλύτερο σταδιακά κλίμα για την ΝΔ. Δεν ξέρω τι θα χρειαστεί στην πορεία, απλά ακούω τους πολίτες. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα κόμμα που θα εξασφαλίζει τη σταθερότητα και θα λύνει τα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας, και οικονομικά και κοινωνικά».

Και πρόσθεσε: «Η αυτοδυναμία είναι κάτι που μπορεί να το πετύχει η ΝΔ. Πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε την Ελλάδα σε περιπέτεια με την απλή αναλογική. Αυτό το σύστημα δημιουργεί ζητήματα. Μένει να δούμε τι θα γίνει στην κάλπη. Η ΝΔ δεν βλέπει τίποτα άλλο εκτός από την αυτοδυναμία. Κατά τη γνώμη μου είναι κάτι που είναι εφικτό»

Ο κ. Σακελλάρης τόνισε πως, «από τη μια κάποιοι θέλουν να εγκαλούν το ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν επιδεικνύει αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά και απ΄ την άλλη εγκαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έβαλε τη χώρα σε περιπέτεια με την απλή αναλογική, που είναι το πιο δημοκρατική και αυθεντικό σύστημα αποτύπωσης της βούλησης του ελληνικού λαού. Εμείς κοιτάμε προς το μέλλον. Όπου η σοσιαλδημοκρατία παρέκκλινε προς τα δεξιά το πλήρωσε πολιτικά».


Πηγή