Βέβαιος για την επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές εμφανίστηκε από τη Νίκαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξόρκισε εκ νέου το σενάριο κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και ΜΕΡΑ25.

«Προοδευτική διακυβέρνηση με σύμπραξη με ΠΑΣΟΚ και Βαρουφάκη σημαίνει ότι μπορεί κάποια στιγμή να σας πει λυπάμαι κλείσανε οι τράπεζες και τα ευρώ σας γίνανε ‘’Δήμητρες’’».

Ο πρωθυπουργός επανήλθε στις αναρτήσεις του στο TikTok, απαντώντας αυτή τη φορά σε ερώτηση πολίτη για την ακρίβεια, την οποία και χαρακτήρισε «εισαγόμενη από τον πόλεμο της Ουκρανίας».

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να την συγκρατήσουμε με παρεμβάσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας  παρουσίασε στο Λαύριο το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, το συμβόλαιο αλλαγής περιλαμβάνει, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, άμεση επαναφορά της 13ης σύνταξης, μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τα τρόφιμα, καθώς και διαγραφή χρεών και ρύθμιση για την πρώτη κατοικία, δημόσιο έλεγχο σε ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ καθώς και κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

«Το συμβόλαιο αλλαγής» του Αλέξη Τσίπρα

-Αύξηση κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ

-Άμεση επαναφορά 13ης σύνταξης

-Μείωση του ΦΠΑ στο 6% στα τρόφιμα

-Διαγραφή χρεών και ρύθμιση για Α’ κατοικία

-Δημόσιο έλεγχο για ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ

-Κατάργηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ

«Η Ελλάδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες θέλω να καλέσω όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να είναι εκεί».

Οι αναφορές και κυρίως η συνθηματολογία Τσίπρα προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος μίλησε για «τυμβωρυχία του Ανδρέα Παπανδρέου» και κάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους να κάνουν προγαμιαίο συμβόλαιο και να συγκυβερνήσουν.

«Ο κ. Τσίπρας με όλα αυτά που κάνει προσπαθώντας να μιμηθεί το ΠΑΣΟΚ γίνεται ένα τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου. Εάν αυτά τα κόμματα θεωρούν και συμφωνούν ότι πρέπει να πάνε με τον αρχηγό τους ως το τέλος ας κάνουν ένα προγαμιαίο συμβόλαιο και όποιος είναι πρώτος να συγκυβερνήσουν και να τον κάνουν πρωθυπουργό. Εγώ βάζω ένα πλαίσιο που αλλάζει τι χώρα».

«Από τη πρώτη στιγμή το ΚΚΕ θα έπρεπε να καταψηφίσει μιλάμε για προοδευτική κυβέρνηση μούφα», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το ‘’Δήμητρα’’ είναι το πρώτο βήμα, απελευθέρωσης από τους τραπεζίτες, είναι το μέλλον», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Θα συγκυβερνήσουν μετά τις εκλογές», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Τα κομματικά επιτελεία εντείνουν την κινητικότητά τους 3 εβδομάδες πριν από τις κάλπες της 21ης του Μάη.


Πηγή