Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηλίτευσε την πρόταση της προοδευτικής διακυβέρνησης, καταλογίζοντας ασυνεννοησία και αλαλούμ στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε υψηλούς τόνους.

«Κάπου καραδοκεί και στη γωνία ο κ. Βαρουφάκης, που θέλει να σας πάρει τα ευρώ και να σας τα κάνει «Δήμητρες». Όλα αυτά δεν εκπέμπουν ακριβώς κυβερνητική σοβαρότητα. Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα τα κρίνει όλα. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 21ης Μαΐου και οι εξελίξεις θα έχουν δρομολογηθεί, μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρωθυπουργός των γαλάζιων ακρίδων, πρωθυπουργός των κοράκων, πρωθυπουργός των κοριών, πρωθυπουργός των πλουσίων και ισχυρών, πρωθυπουργός της αισχροκέρδειας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός από την Κεφαλονιά έθεσε εκ νέου το δίλημμα των εκλογών.

«Το αισθάνομαι όπου πηγαίνω τη δυναμική του κόσμου, την ανάγκη να συστρατευθούν μαζί μας. Το βράδυ της 21ης Μαΐου ένα ισχυρό μήνυμα, τολμηρά, σταθερά, μπροστά με τη ΝΔ πρωταγωνίστρια, αυτοδύναμη ΝΔ για μια ισχυρή αυτοδύναμη Ελλάδα», δήλωσε.

Στην αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα μπήκε και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποιεί το κρατικό μέσο για τις περιοδείες του.

«Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η χώρα του ανήκει και αυτό δεν κρύβεται. Στις 21 Μαΐου λέμε «Ως εδώ» στην αλαζονεία και την οικογενειοκρατία», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

«Δεν ξέρω αν το χρησιμοποίησε αλλά αυτό το οποίο ξέρω είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας μέχρι τις 21 μαΐου και κάποιες μέρες αργότερα μέχρι να γίνει διάλυση της Βουλής, οπότε μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε βίντεο που ανέβασε το Τik Τok για την προεκλογική του εκστρατεία έχει συμπεριλάβει στιγμές ανάπαυσης στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ενώ σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ φαίνεται πως το χρησιμοποίησε για να πάει στην Κεφαλονιά για προεκλογική εξόρμηση. Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήρθε και αυτή μέσω Tik Tok.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ξανά ότι η νίκη του συριζα θα σημάνει την δημιουργία προοδευτικής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών.

Ωστόσο οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα και ειδικά το σύνθημα για αλλαγή προκάλεσαν την οργή του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος τον κατηγόρησε για τυμβωρυχία του Ανδρέα Παπανδρέου.

Βέλη κατά του Αλέξη Τσίπρα για το κάλεσμα στα προοδευτικά κόμματα εξαπέλυσε και ο Δημήτρης Κουτσουμπας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται σε θέσεις μάχης, με το βλέμμα στη μάχη των έξι, το debate της 10ης Μαΐου.


Πηγή