Η οικονομική ανέχεια των πολιτών καταποντίζει δημοκοπικά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, και μετά από δημοσκόπηση σε 63 επαρχίες της Τουρκίας από τις 26 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βγαίνει νικητής συγκεντρώνοντας ποσοστό 50,9% έχοντας κερδίζει πάνω από 3 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Από την άλλη ο Ερντογάν συγκεντρώνει το ποσοστό του του 45,4%.

Ακραία πόλωση

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου φυγαδεύεται από τους άνδρες της ασφάλειάς του.

Το λεωφορείο από του οποίου την οροφή παραχωρούσε ομιλία έχει δεχθεί επίθεση με πέτρες.

O ίδιος έκανε λόγο για προβοκάτσια

«Φθάσαμε και αμέσως συνειδητοποιήσαμε ότι δεχόμασταν βροχή από πέτρες από όλες τις πλευρές. Χωρίς αμφιβολία οι εικόνες δείχνουν ότι η αστυνομία δεν επενέβη. Προφανώς έχει δεχθεί σχετικές οδηγίες. Τίποτα παραπάνω», περιέγραψε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Τοπικά μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα τραυματίες μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον κύριο αντίπαλό του Κιλιτσντάρογλου τον οποίο αποκάλεσε μέθυσο.

«Κύριε Κεμάλ, πιες όσα βαρέλια θέλεις. Δεν σε σώζει τίποτα. Το δικό μου πεδίο δεν αφήνει το πεδίο στους πότες και τους μεθύστακες», σχολίασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι εντάσεις συνεχίζονται και εκτός συνόρων, όπως στο Άμστερνταμ λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες. Οι συμπλοκές έγιναν ανάμεσα σε υποστηρικτές του Ερντογάν και του Κιλιτσντάρογλου προκαλώντας την επέμβαση των αρχών.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να ψηφίζουν μέχρι και αύριο σε Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία και Λουξεμβούργο.


Πηγή