Mε τον χρόνο να μετρά πλέον για τις εκλογές της 21ης Μαΐου οι δυο μονομάχοι ανοίγουν όλο και περισσότερο τα χαρτιά τους για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεγαλώνει μέρα με την ημέρα την απόσταση που παίρνει από το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι τόσο το κόμμα όσα και ο αρχηγός του ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκονται πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ παρά στην Νέα Δημοκρατία με κοινό στόχο να μην είναι ο ίδιος Πρωθυπουργός.

Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να έχει καμία απολύτως συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, στην Ν.Δ. αναφέρουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πει ότι δεν θέλει ως πρωθυπουργό αυτόν που θα είναι πρώτο κόμμα, το δεύτερο που λένε είναι ότι σε κορυφαίες μεταρρυθμιστικές και προγραμματικές θέσεις της Ν.Δ. είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι αν ο Κυριακός Μητσοτάκης προηγηθεί έστω και κατά μισή μονάδα , τότε «δεν θα ρισκάρει» όπως είπε δεύτερη κάλπη καθώς θα επιχειρήσει να συγκροτήσει πλειοψηφία ακόμη και με αποστασίες.

Η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα είναι ξεκάθαρη, επιμένει να λέει ότι η πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής της 21ης Μαΐου μπορεί να βγάλει κυβέρνηση. Από χθες πήγε κι ένα βήμα παραπέρα,  κάνοντας λόγοι για την «τερατογένεση» Μητσοτάκη ακροδεξιάς.


Πηγή