Χτίζοντας το ψηφιακό μέλλον της Ελλάδας, ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει πάνω 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, οπότε και αναμένεται η οπτική ίνα να καλύψει τα 2/3 των γραμμών της χώρας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές των τελευταίων δεκαετιών.

«Επεκτείνουμε συνεχώς το δίκτυο μας Cosmote Fiber για να επεκτείνουμε την οπτική ίνα σε όλη την Ελλάδα. Ήδη σήμερα πάνω απο 2εκ ιδιώτες και επιχειρήσεις μπορούν να απολαμβάνουν ταχύτητες έως και 1Gbps μέσα από το δίκτυο μας», δήλωσε ο Παναγιώτης Γαβριηλίδης, Chief Marketing Officer Consumer Segment Ομίλου ΟΤΕ.

Με το Fiber To The Home, η οπτική ίνα φτάνει 100% στην πρίζα του σπιτιού.

Έτσι, για πρώτη φορά, ο πελάτης έχει 100% εγγυημένη ταχύτητα internet για να κάνει downloading σε δευτερόλεπτα, να παίζει online τα αγαπημένα του παιχνίδια χωρίς καθυστερήσεις, να βλέπει video HD χωρίς διακοπές, αλλά και να έχει online ταυτόχρονα όλες τις smart συσκευές του.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη γρήγορα και αξιόπιστα δίκτυα. Επαγγελματίες σε κλάδους όπως ο Τουρισμός, η Βιομηχανία, η Γεωργία, η Κτηνοτροφία που θα εφαρμόσουν τη νέα τεχνολογία, θα εξελίξουν σημαντικά τη δραστηριότητά τους.


Πηγή