Όλα ξεκίνησαν από μια φωτιά που ξέσπασε σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.

Η φωτιά ξέσπασε στις 2:45 σε κατάστημα στην οδό Βενιζέλου και προκάλεσε ζημιές σε τρία ακόμα καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης αστυνομικοί εντόπισαν δύο κουκουλοφόρους σε ταράτσα του κτιρίου. Παρά τις προτροπές, οι νεαροί δεν κατέβηκαν κάτω και θεωρήθηκαν ύποπτοι.

Οι δύο νεαροί αναστάτωσαν για παραπάνω από μία ώρα το κέντρο της Θεσσαλονίκης αρνούμενοι να παραδοθούν. Και όλα αυτά σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, μπροστά στις κάμερες που κατέγραφαν τις ακροβατικές τους κινήσεις.

Λίγο πριν τις εφτά το πρωί της Δευτέρας, ο ένας νεαρός στην προσπάθεια του του διαφύγει, πήδηξε στην οροφή ενός πυροσβεστικού οχήματος.

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και τον συλλάβουν. Τα παιδιά είχαν πάει για να κάνουν γκράφιτι με μία νέα τεχνική με φλόγιστρο και έτσι έβαλαν καταλάθος φωτιά.

Σύλληψη με διαπραγματευτή έναν ιερέα

Ο δεύτερος κουκουλοφόρος παρέμενε στην ταράτσα της εκκλησίας μέχρι την ώρα που εμφανίστηκε σαν διαπραγματευτής ένας ιερέας.

Ο ιερέας  ανέβηκε σε μία σκάλα και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον νεαρό.

Λίγη ώρα αργότερα, ο κουκουλοφόρος δέχτηκε να παραδοθεί. Κατεβαίνοντας από την σκάλα έπεσε στην αγκαλιά του ιερέα όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα. Και οι δύο έδειχναν εμφανώς συγκινημένοι.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

– (1) μάσκα με μορφή κόμικ,- (4) μαρκαδόροι υπογραφής,- (3) αναπτήρες,

– (1) κουτί σπίρτα και- (1) πτυσσόμενο μαχαίρι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες του Αγίου Μηνά, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης χωρίς τον τραυματισμό ευτυχώς κανενός πολίτη ή αστυνομικού.

Σήμερα, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι δύο νεαροί.


Πηγή