Τουλάχιστον 30 άτομα, μεταξύ των οποίων πρωτοστατούσε γνωστό στέλεχος του AKP, προσπάθησαν να σκίσει τις αφίσες του ρεπουμπλικανικού λαϊκού κόμματος.

Μετά και την επίθεση στον Εκρέμ Ιμάμογλου το κλίμα στην Τουρκία έχει πολωθεί ακόμα περισσότερο.

Τεταμένο κλίμα

Μετά και την επίθεση στον Εκρέμ Ιμάμογλου το κλίμα στην Τουρκία έχει πολωθεί ακόμα περισσότερο, με τους δύο κύριους αντιπάλους να αλληλοκατηγορούνται για προβοκάτσια και τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες να κατηγορούν την αντιπολίτευση.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν σε καφενείο στη Σμύρνη. Τουλάχιστον 30 άτομα στην οποία πρωτοστατούσε γνωστό στέλεχος του AKP προσπάθησε να σκίσει τις αφίσες του ρεπουμπλικανικού λαϊκού κόμματος.

Για έκτροπα την βραδιά των εκλογών προειδοποιεί ο Κιλιντσντάρογλου: «Ακούμε ότι κάποιοι θα βγουν στους δρόμους τη βράδυ των εκλογών και θα κάνουν έκτροπα. Δεν είμαι μόνο εγώ που λαμβάνω αυτές τις πληροφορίες αλλά και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί».

Απεγνωσμένοι οι πολίτες

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι πολίτες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, ακόμα και στις καθημερινές τους ανάγκες.

Παρά τις αυξήσεις που εφήρμοσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκατομμύρια πολιτών δεν βλέπουν ουσιαστική διαφορά στην καθημερινότητά τους.

Οι στοιχηματικές εταιρείες δίνουν σαν φαβορί τον Κιλιτσντάρογλου με απόδοση 1,75, αλλά με μικρή διαφορά από τον Ερντογάν, που έχει απόδοση 1,95.

Σήμερα ολοκληρώνεται η ψήφος των Τούρκων που ζουν στο εξωτερικό, ενώ η πόλωση στο εσωτερικό της Τουρκίας αναμένεται να ενταθεί ακόμα περισσότερο όσο πλησιάζουμε στην εκλογική αναμέτρηση της 14ης Μαϊου.

Προκλήσεων…συνέχεια

Με ένα βίντεο που σκοπό έχει να παρουσιάσει το έργου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Τούρκος πρόεδρος και πάλι προκαλεί.

Το οπτικό υλικό προβλήθηκε κατά την διάρκεια της κατά την ομιλία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κιρκλαρελί και όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων «η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία για ΑΟΖ με την ΤΔΒΚ και τη Λιβύη».

Πρόκειται για τη δεύτερη πρόκληση μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς έχει προηγηθεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε χαρακτηρίσει την Κύπρο «εθνική υπόθεση» της Τουρκίας επισημαίνοντας ότι η λύση της ομοσπονδίας δεν είναι πλέον κατάλληλη.


Πηγή