Παραμένει ανοιχτή από το 2012 όταν ο γιος της έπεσε θύμα απαγωγής και δολοφονήθηκε.

Σε ένα από τα πιο πολύκροτα σκοτεινά εγκλήματα όλων των εποχών στη χώρα, με την σορό του 26χρονου να μην έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα και τις έρευνες να συνεχίζονται.

Εγκέφαλος των δραστών αποδείχθηκε πως ήταν ένας στενός οικογενειακός φίλος που ήθελε να κερδίσει χρήματα και καταδικάστηκε σε ισόβια. Ήταν εκείνος που φέρεται να έδωσε εντολή για την εξαφάνιση του πτώματος, σε μια προσπάθεια να συσκοτιστεί το τοπίο του εγκλήματος.

Οι δύο άντρες ηλικίας 53 και 54 ετών που συνελήφθησαν χθες, κατηγορούνται ως συνεργοί και τους ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Tους είχα δει και στα δικαστήρια. Ήταν μες την υπόθεση όλοι αυτοί. Είμαι πολύ συγχυσμένη, πολύ στεναχωρημένη. Η συγκίνηση αυτή και η ψυχική κατάσταση δεν με αφήνουν να ηρεμήσω. Εύχομαι όλα να πάνε καλά μέχρι τέλους», ανέφερε η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου.

Τα ξεσπάσματα της χαροκαμένης μάνας, έχουν ραγίσει καρδιές κατ’ επανάληψη.

Πέμπτη 9 Αυγούστου του 2012. Ο 26χρονος Μάριος πέφτει θύμα απαγωγής στο Διακοφτό Αχαϊας όπου βρισκόταν για διακοπές και μια μέρα μετά οι δράστες τηλεφωνούν στη μητέρα του.

«Επειδή εδώ και δύο χρόνια δίνουμε στο γιο σου καθαρό πράμα και δεν μας πληρώνει μας χρωστάει 620.000 ευρώ. Αν θες να τον ξαναδείς, δώσε μας τα λεφτά».

Η μητέρα του Μάριου, διακεκριμένη οδοντίατρος με οικονομική άνεση όπως πίστευαν οι δράστες, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της.

Οι δράστες ζητούν λύτρα 620.000 ευρώ και απειλούν. Εκείνες τις πρώτες μέρες, ο οικογενειακός φίλος που καταδικάστηκε για το έγκλημα, συμβούλευε τη γυναίκα να μην ειδοποιήσει την αστυνομία.

«Μην ειδοποιήσεις την αστυνομία. Είναι όλοι διεφθαρμένοι. Εγώ πιστεύω ότι ο Μάριος θα είναι σε καμιά παραλία με φίλη του τώρα», της είπε σε επικοινωνία που είχε με τον εγκέφαλο της απαγωγής.

Πίσω από την πλάτη της όμως διαπραγματεύεται μαζί της τηλεφωνικά και οργανώνει και τη δική της απαγωγή.

Μητέρα Μάριου: Σας παρακαλώ θέλω να μιλήσω με το παιδί μου…

Απαγωγείς: Αν δώσεις τα λεφτά, θα το έχεις το παιδί σου αύριο στην αγκαλιά σου. Σου μιλάω έντιμα. Εντάξει; Αύριο το πρωί θα είναι σπίτι. Στις δέκα η ώρα το πολύ.

Μητέρα Μάριου: Ακούστε, κύριε, είμαι μάνα, θερμή παράκληση, σας παρακαλώ πολύ! Εγώ νομίζω ότι το έχετε σκοτώσει το παιδί μου.

Απαγωγείς: Όχι, όχι. Σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι σκοτωμένο το παιδί.

Μητέρα Μάριου: Τα λεφτά μου θα τα κάψω, δεν τα θέλω, τα καίω. Πού ξέρω εγώ αν δεν είστε δολοφόνοι και μου έχετε σκοτώσει το παιδί μου;

Απαγωγείς: Όχι! Στο ορκιζόμαστε αυτό.

Ο Μάριος Παπαγεωργίου ήταν ήδη νεκρός. Στο παρτ παγκάζ του αυτοκινήτου του, βρέθηκαν κηλίδες από το δικό του αίμα και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου οδήγησε στα ίχνη των δραστών.

Εκτός από τον εγκέφαλο στο σκοτεινό έγκλημα, το δρόμο για τη φυλακή πήρε η σύζυγός του και άλλα 4 άτομα που όπως έκριναν οι δικαστές πήραν μέρος στην απαγωγή και την δολοφονία.

Μετά την απαγωγή του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, υπήρξε η εμπλοκή της αστυνομίας και δυο μήνες μετά η εξιχνίαση. Με τον επικεφαλής των δραστών να καταδικάζεται σε ισόβια το 2014 και χθες, 9 χρόνια μετά, να ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο με τις δύο νέες συλλήψεις.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει αποκαλύψει πού κατέληξε η σορός του Μάριου μετά τη δολοφονία. Με το μυστήριο να παραμένει και την αγωνία κατά διαστήματα να χτυπάει για ορισμένους «κόκκινο».


Πηγή